ΟΜΟΡΦΙΑ

7 Λάθη που κάνουμε στο ξύρισμα

xsirisma_focus

Γράφει η Μαρία Βέλλιου / addicted to cooking

Τώρα που ανοίγει ο καιρός σιγά σιγά θα αρχίσουμε να εμφανίζουμε τα πόδια μας σε κοινή θέα. Άρα ξεκινάει και η ρουτίνα του ξυρίσματος. Υπάρχουν κάποια λάθη που αν τα αποφύγουμε θα γίνει η ζωή μας πιο εύκολη. Τα κάνεις κι εσύ, ε;

Λάθος  Nr. 1: Πρωινό ξύρισμα

Το πρωί ως γνωστόν τα πόδια μας είναι πρησμένα. Κάτω από το πρήξιμο μπορεί να κρυφτεί ένα μέρος της τρίχας, γιατί να το διακινδυνεύσεις;

Συμβουλή: Καλύτερα να ξυριστείς το βράδυ πριν πέσεις για ύπνο.

Λάθος  Nr. 2: Στεγνό ξύρισμα

Πόσες φορές δεν αντιληφθήκαμε λίγο πριν το ξύρισμα ότι μας τελείωσε ο αφρός! Πιάσαμε το σαπούνι ή ακόμη χειρότερα ξυριστήκαμε στεγνά.

Συμβουλή: Αντικατέστησε τον αφρό με κρέμα μαλλιών, κάνει το δέρμα απίστευτα απαλό.

Λάθος  Nr. 3: Ξυραφάκι με μία λεπίδα

Δεν είναι κακό να το χρησιμοποιήσεις σε ένα ταξίδι, αλλά για τακτική χρήση σου προτείνουμε να επενδύσεις σε ένα καλό ξυραφάκι με 4 ή 5 λεπίδες ή σε μία ξυριστική μηχανή. Βοηθάει στο να έχεις ένα καλό αποτέλεσμα ακόμη και σε δύσκολες περιοχές όπως τα γόνατα.

Λάθος  Nr. 4: Δεν αλλάζεις συχνά την κεφαλή

Δεν υπάρχει χειρότερο από παλιές κεφαλές με φθαρμένες λεπίδες. Μπορεί να προκαλέσει κοκκινήλες, σπυράκια ή ακόμη και μολύνσεις, λόγο των βακτηρίων που μαζεύονται στις λεπίδες.

Συμβουλή: Άλλαζε την κεφαλή κάθε 5-10 φορές.

Λάθος  Nr. 5: Αντίθετα στη φορά της τρίχας

Όταν ξυρίζεσαι κόντρα στην τρίχα είναι πιθανό να δημιουργούνται κοκκινήλες και ερεθισμοί στο δέρμα.

Συμβουλή: Ξυρίσου πρώτα με τη φορά της τρίχας, δηλαδή από πάνω προς τα κάτω, βάλε ξανά αφρό και ξυρίσου αντίθετα στη φορά της τρίχας, δηλαδή από κάτω προς τα πάνω. Με αυτόν τον τρόπο την πρώτη φορά έχουν κοντύνει οι τρίχες κι έτσι αποφεύγονται κάποιοι τυχόν ερεθισμοί.

Λάθος  Nr. 6: Μόνο ξύρισμα

Το ξυραφάκι μόνο του δεν κάνει γυαλιστερά και σέξυ τα πόδια σου. Το peeling βοηθάει στο να εμφανίζει τις μικρές τριχούλες που μπαίνουν κάτω από το δέρμα σου. Είναι καλό να γίνεται 2 φορές την εβδομάδα.

Συμβουλή: Κάνε peeling κατά προτίμηση τις μέρες που δεν ξυρίζεσαι. Έτσι αποφεύγεις το τσούξιμο και αφήνεις το δέρμα σου να ηρεμήσει.

Λάθος  Nr. 7: Αμέσως μόλις μπεις στο μπάνιο

Ξέρουμε ότι θέλεις να τελειώνεις στα γρήγορα με αυτή τη ρουτίνα. Άφησε όμως τις τρίχες να μαλακώσουν και τους αδένες να χαλαρώσουν.

Συμβουλή: Κάνε πρώτα ένα ζεστό μπάνιο γύρω στα 10 λεπτά και κάνε το ξύρισμα πιο ευχάριστο για τα πόδια σου.

Αφήστε το σχόλιο σας

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top