ΟΜΟΡΦΙΑ

5 πράγματα που μπορείς να κάνεις με το πράσινο τσάι για να γίνεις… ακόμα πιο όμορφη

Δεν είναι μυστικό ότι υπάρχουν κάποια βότανα, τα οποία εκτός από την κατανάλωσή τους ως ροφήματα, μπορούμε να τα χρησιμοποιούμε και ως προϊόντα ομορφιάς. Ένα από αυτά είναι και το πράσινο τσάι.

Μπορεί εσύ να το απολαμβάνεις με λίγο μέλι για να χαλαρώσεις τα απογεύματα μετά τη δουλειά, αλλά και ως αντιοξειδωτικό, καθώς «καθαρίζει» όλες τις τοξίνες του οργανισμού, ενώ περιέχει και ελάχιστες θερμίδες.

Τα καλά νέα, όμως, είναι ότι το πράσινο τσάι μπορεί να ωφελήσει πολύ την επιδερμίδα του προσώπου σου και να σε κάνει ακόμα πιο λαμπερή και όμορφη από όσο είσαι. Μην ξεχνάς, άλλωστε, ότι πολλά καλλυντικά προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά περιέχουν στα συστατικά τους το πράσινο τσάι, καθώς προστατεύει το δέρμα από τις εξωτερικές επιδράσεις και το ενισχύει, ώστε να παραμένει νεανικό και να προλαμβάνει τα σημάδια γήρανσης.

Συγκεκριμένα, το τσάι μπορεί να χρησιμοποιηθεί με 5 τρόπους και να σου χαρίσει υπέροχη επιδερμίδα με τη χρήση μόνο μερικών tea bags.

  1. Εκείνες τις μέρες που ξυπνάς με μαύρους κύκλους στα μάτια και πρέπει οπωσδήποτε να σώσεις την κατάσταση, βάλε δύο κρύα φακελάκια με πράσινο τσάι κάτω από τα μάτια και άφησέ τα στην περιοχή για λίγα λεπτά. Η καφεΐνη που περιέχει το τσάι θα απομακρύνει τους μαύρους κύκλους και θα ανακουφίσει το δέρμα σε αυτό το σημείο.
  2. Ανακούφισε με πράσινο τσάι το δέρμα που έχει υποστεί έγκαυμα ή είναι πρησμένο.
  3. Αν υποφέρεις από ακμή, μπορείς ανά τακτά χρονικά διαστήματα να χρησιμοποιείς τα φακελάκια πράσινου τσαγιού για να ανακουφίζεις τα σπυράκια και να απομακρύνεις τοξίνες και βακτήρια από την περιοχή του προσώπου.
  4. Κάνε ατμό με πράσινο τσάι. Σε μια κατσαρόλα άσε πράσινο τσάι να βράζει και στάσου από πάνω, ώστε ο ατμός να έρθει σε επαφή με το δέρμα σου. Σε λίγα λεπτά θα έχεις πολύ πιο φρέσκια και λαμπερή επιδερμίδα.
  5. Ενίσχυσε τη μάσκα προσώπου σου. Πρόσθεσε μερικά νωπά φύλλα πράσινου τσαγιού μέσα στην αγαπημένη μάσκα προσώπου σου και άπλωσε το μείγμα στο πρόσωπό σου. Μόλις πλύνεις το πρόσωπό σου θα αντικρίσεις στον καθρέφτη σου ένα λαμπερό και απαλό δέρμα.
ΠΗΓΗ: queen.gr
To Top