ΠΑΙΔΙ

5 λόγοι που οι μπαμπάδες επιμένουν στα ξύλινα παιχνίδια

paixnidia-590-4

Σίγουρα τα παιχνίδια αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι στη ζωή των παιδιών, είναι συνδεδεμένα με τη χαρά, την ξεγνοιασιά και αργότερα αποτελούν μέρος των πιο γλυκών μας αναμνήσεων. Γι’ αυτό ένα παιχνίδι θα πρέπει να είναι ασφαλές, μη-τοξικό αλλά και παράλληλα ελκυστικό για το παιδί.

Ακριβώς γι’ αυτό υπάρχουν τα ξύλινα παιχνίδια, τα οποία μπορούν όμως να συνυπάρχουν αρμονικά με τα κλασικά αυτοκινητάκια, Playmobil κτλ… Ας δούμε τους 5 λόγους που οι μπαμπάδες επιμένουν στα παραδοσιακά αυτά παιχνίδια!

  1. Είναι φιλικά προς το περιβάλλον. Τα ξύλινα παιχνίδια δε συμβάλλουν στην αποψίλωση των δασών. Ίσα ίσα που έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής και μπορούν άνετα να ξαναχρησιμοποιηθούν. Έτσι βοηθάμε στην ανακύκλωση, χωρίς να επιβαρύνουμε το περιβάλλον.
  2. Είναι ασφαλή. Η σημερινή αγορά παιχνιδιών έχει πλημμυρίσει με φθηνά πλαστικά παιχνίδια που εισάγονται από διάφορες αγορές σε όλο τον κόσμο . Είναι συσκευασμένα και πωλούνται με τον πιο ελκυστικό τρόπο , αλλά η ασφάλεια αυτών των παιχνιδιών για τα παιδιά σας , είναι εξαιρετικά αμφίβολη. Μερικά από τα παιχνίδια που πολλές φορές καταλήγουν στο στόμα των μικρών σας περιέχουν υψηλά επίπεδα τοξινών.
  3. Έχουν διάρκεια. Ακόμα και αν το παιδί τα πετάξει, τα χτυπήσει ή τα ρίξει από το μπαλκόνι αυτά τα παιχνίδια δεν παθαίνουν τίποτα αλλά παραμένουν άθικτα. Ας μην ξεχνάτε μπαμπάδες σ” αυτό το σημείο ότι ακόμα και το πέταγμα / χτύπημα των παιχνιδιών είναι στάδιο εξέλιξης του παιδιού σας!
  4. Προσφέρουν μεγάλα περιθώρια δημιουργικότητας. Σε αντίθεση με τα πλαστικά παιχνίδια, τα ξύλινα δεν έχουν οδηγίες, βγαίνουν σε ποικιλία χρωμάτων και σχημάτων με άπειρες δυνατότητες συναρμολόγησης. Επίσης αυτό το ακανόνιστο σχήμα που έχουν βοηθά στην ανάπτυξη της φαντασίας των παιδιών καθώς θα σκεφτούν διαφορετικούς τρόπους κάθε φορά για να τα εντάξουν στο παιχνίδι τους.
  5. Μπορείς να τα φτιάξεις εσύ! Δεν υπάρχει κάτι πιο φανταστικό για ένα παιδί από το να φτιάξει το δικό του παιχνίδι, έτσι όπως το θέλει, φυσικά με τη βοήθεια και την επίβλεψη του μπαμπά. Και το ξύλο είναι το ιδανικό υλικό για αυτό αφού είναι αρκετά ευέλικτο και απλό για τον καθένα, ακόμα και για ένα παιδί!

Τα ξύλινα παιχνίδια μπορεί να κοστίζουν περισσότερο, μπορεί να μην είναι τα παιχνίδια που τα παιδιά βλέπουν στην τηλεόραση ή σε σπίτια φίλων τους, είναι όμως διαχρονικά και επιτρέπουν στα παιδιά να μαθαίνουν και να αναπτύσσονται μαζί με αυτά!

Πηγή: dadsrules.gr
Αφήστε το σχόλιο σας

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top