ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

4+1 συνήθειες που θα βελτιώσουν την αυτοπεποίθησή σας

Ό,τι επιτρέπετε να εισβάλει στο μυαλό σας, επηρεάζει σε μεγάλο βαθμός το ποιοι είστε. Κάθε σκέψη σας έχει αντίστοιχη επίδραση στη ψυχική σας υγεία, στις σχέσεις σας, στην επίτευξη των στόχων και στη σωματική σας υγεία. Οι σκέψεις σας κυβερνούν τα συναισθήματα και τις αντιδράσεις σας. Είναι ένα ισχυρό εργαλείο που μπορεί να σας απογειώσει ή να προσγειώσει απότομα.

Πρόσφατα η επιστήμη απέδειξε ότι αυτά που σκεφτόμαστε εκδηλώνουν και τις επιθυμίες μας. Με βάση αυτό το εύρημα πλέον μπορείτε να οικοδομήστε την αυτοεκτίμησή σας και να βελτιώσετε την αυτοπεποίθηση.

1. Να έχετε ενσυναίσθηση. Η ενσυναίθηση είναι ένα ισχυρό εργαλείο για τη βελτίωση της αυτοεκτίμησης, γιατί σας φέρνει σε διάλογο με τον εσωτερικό σας κόσμο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να κάνετε το απαραίτητο διάλειμμα και να διορθώσετε τις αρνητικές σκέψεις, αλλά και να μη ξανακάνετε τα λάθη του παρελθόντος.

2. Διώξτε την αρνητική ενέργεια. Εάν διαπιστώσετε ότι είστε ο χειρότερος κριτής του εαυτού σας, μπορεί να έχετε και μειωμένη αυτοπεποίθηση. Ενώ όταν επιβραβεύετε τον εαυτό σας, μεγαλώνει και η αυτοεκτίμησή σας.

3. Να είστε πάντα ευγνώμονες. Η καλλιέργεια της ευγνωμοσύνης σας ενθαρρύνει να εστιάζετε στα πράγματα που σας έχει δώσει η ζωή. Ίσως να τα έχετε παραβλέψει, κάτι που έχει αρνητικό αντίκτυπο στην αυτοπεποίθησή σας.

4. Προγραμματίστε την ημέρα σας. Ο προγραμματισμός σας βοηθάει ώστε να προλαβαίνετε τα άσχημα που μπορεί να έρθουν μέσα στην ημέρα, με αποτέλεσμα να μην έχετε ανασφάλειες και να νιώθετε πιο σίγουροι για τον εαυτό σας.

5. Κάντε μια καλή πράξη. Με αυτό τον τρόπο όχι μόνο θα καλυτερέψετε τη διάθεσή σας, αλλά θα βελτιώσετε και την αυτοεκτίμησή σας. Προσφέρετε απλόχερα τη βοήθειά σας και δεν θα το μετανιώσετε.

Χρειάζεται λιγότερο από μια ώρα κάθε μέρα για να ακολουθήσετε τις παραπάνω συμβουλές και μόλις τις κάνετε πράξη δεν θα βελτιώσετε μόνο την αυτοεκτίμηση σας αλλά και την ποιότητας της ζωής σας.

ΠΗΓΗ: jenny.gr
To Top