ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Κέικ σοκολάτας με κρέμα σοκολάτας δια χειρός Νίκης Μερκούρη

νικη_μερκουρη_myselvi.gr

Γράφει η Νίκη Μερκούρη / σεφ / nikhmerkoyrh@hotmail.com

Μαλακό κέικ με κρέμα σοκολάτας που θα το λατρέψετε όλοι.

ΥΛΙΚΑ για το κέικ

  • 300γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100ml γάλα 
  • 130ml σπορέλαιο
  • 200γρ ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 2 βανίλιες
  • 1 φακελάκι μπέικιν
  • 1 πρέζα αλάτι
  •  50 γραμ κακάο

ΥΛΙΚΑ για την κρέμα

  • 500ml γάλα με κακάο
  • 120γρ ζάχαρη,
  • 60γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 αυγό
  • 4 βανίλιες
  • Ξύσμα ενός πορτοκαλιού

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε την κρέμα. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα με κακάο με το ξύσμα πορτοκαλιού. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αυγό, τις βανίλιες και την ζάχαρη με λίγο γάλα από την κατσαρόλα για να γίνουν μια κρέμα.
Αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε από την φωτιά, αδειάζουμε την κρέμα σε ένα γυάλινο μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη που να ακουμπάει απευθείας στην κρέμα για να μην πιάσει πέτσα και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τις βανίλιες και το αλάτι για το κέικ. Χτυπάμε στο μίξερ την ζάχαρη με τα αυγά. Προσθέτουμε το σπορέλαιο και εναλλάξ το μείγμα του αλευριού με το γάλα χτυπώντας ελαφρά.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα μέτριο ταψί, περίπου 28 ή 30χ24 εκ και αδειάζουμε το μείγμα. Παίρνουμε την κρέμα και με ένα κουτάλι την μοιράζουμε, κουταλιά κουταλιά, σε όλη την επιφάνεια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα ή σε αντιστάσεις πάνω κάτω στους 160-170 βαθμούς για 40 ως 45 λεπτά περίπου. Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει καλά και πασπαλίζουμε με άχνη.

Μερικά μυστικά

Δοκιμάστε με ξυλάκι στο μέρος που δεν έχει κρέμα για να δείτε αν έχει ψηθεί το κέικ σας. Η κρέμα πρέπει να μπαίνει κρύα πάνω στο κεικ και γρήγορα για να μην κατέβει στο ψήσιμο προς τα κάτω.
Αφήστε το σχόλιο σας

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top