ΓΥΝΑΙΚΑ & ΕΡΓΑΣΙΑ

Jordan Nakis Photography – “Λέμε ΟΧΙ στη βία”

Είναι ωραίο νέοι άνθρωποι μέσα από την τέχνη να προσπαθούν να περάσουν επίκαιρα και σημαντικά μηνύματα. Ο Ιορδάνης Χριστοφιδέλλης, μόλις 17 ετών αποφάσισε να ασχοληθεί ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία, κυρίως φωτογραφίζοντας φίλους του.

“Η φωτογραφία είναι ένας τρόπος να εκτονωθείς, να εκφράσεις τα συναισθήματά σου και να δείξεις στους άλλους πώς αντιλαμβάνεσαι κάποια πράγματα”, λέει ο Ιορδάνης. Ξεκίνησε να ασχολείται ερασιτεχνικά λίγο μετά την καραντίνα θέλοντας να εκφράσει κάπως διαφορετικά αυτά που νιώθει.

 

Μαζί με τη φίλη του Μαρία αποφάσισαν με τον δικό τους τρόπο να πουν ΟΧΙ σε περιστατικά βίας και να αποτυπώσουν τη διαμαρτυρία αυτή με το φωτογραφικό φακό του Ιορδάνη.

“Ζούμε σε μια εποχή που γύρω μας συνέχεια συμβαίνουν περιστατικά βίας αλλά πολλοί φοβούνται και δεν τα αναφέρουν”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο οποίος φωτογράφισε τη Μαρία ως θύμα ξυλοδαρμού.

Όταν τον ρωτήσαμε πώς και αποφάσισε να κάνει μία τέτοια φωτογράφιση μου είπε: “Ξεκίνησα αυτό το project επειδή άκουσα από την παρέα μου ότι μια κοπέλα την χτύπησε ο πατέρας της διότι άργησε να γυρίσει το βράδυ από την έξοδο της σε νυχτερινό μαγαζί. Θεωρώ πώς ό,τι και να έχει γίνει κανείς δεν έχει το δικαίωμα να χτυπάει έναν άνθρωπο.

Με το συγκεκριμένο project προσπαθώ να περάσω στον κόσμο ότι η κοπέλα στη δικιά μου φωτογραφία μπορεί να είναι οποιαδήποτε, η αδελφή μας, μια φίλη μας, η μητέρα μας, η γειτόνισσα μας. Ας μην επιτρέπουμε να συμβαίνουν τέτοια περιστατικά.”

Εμείς να ευχηθούμε καλή επιτυχία και περιμένουμε τα επόμενα project τους!

PROJECT: “ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΗ ..ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ Η ΜΟΝΗ”

ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ : JORDANNAKIS

ΜΟΝΤΕΛΟ : ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΟΥ

MAKE UP : ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΑΡΑΠΑΥΛΙΔΟΥ

 

To Top