ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Ο Έρωτας της Σελήνης…

Γράφει η Αλεξάνδρα Κουντουρά / ατάκτως ερριμμένα

Σελήνη, τι ζήλεψες γλυκιά μου;

Εσύ μια θεά, που στα μαλλιά σου κρέμονται τα άστρα και ο ασημένιος σου μανδύας φωτίζει τα σκοτάδια της γης.

Ζήλεψες εσύ; Που είσαι το ομορφότερο κόσμημα στο λαιμό του ουρανού, που στέκεις επιβλητική στον θρόνο σου, που γενναία κατέχεις την υψηλότερη θέση στην απεραντοσύνη του ουρανού.

Σελήνη, τι ζήλεψες γλυκιά μου;

Εσύ, που γνωρίζεις μεγάλα μυστικά,  που σου έχουν εξομολογηθεί ανεκπλήρωτους έρωτες, που έχεις δει  αμούστακα αγόρια να κοιμούνται στην αγκαλιά σου με έναν αναστεναγμό και  νεαρά κοριτσόπουλα να νοτίζουν τα μαξιλάρια τους από τα δάκρυα πριν κοιμηθούν.

Εσύ,  που έχεις συντροφέψει ερωτευμένα ζευγάρια και  κοιτώντας σε να κάνουν τα όνειρα τους. Πόσα όνειρα δεν σου έχουν εκμυστηρευτεί;

Σελήνη, τι ζήλεψες και επαναστάτησες;

Ζήλεψες την ομορφιά της γης,  την ομορφιά των ανθών της; Τώρα, στη μέση της άνοιξης , τώρα που έφυγε ο κρύος χειμώνας και το γκρίζο του αντικαταστάθηκε με τα  χρώματα της άνοιξης.

Επαναστάτησες. Παράτησες τα αξιώματά σου, πέταξες το λαμπερό σου στέμμα και κατέβηκες από τον θρόνο σου στη γη.

Περπάτησες ανάμεσα στα δένδρα, ξάπλωσες στο γρασίδι και ρούφηξες την μυρωδιά από το νοτισμένο χώμα. Έπλυνες τα μαλλιά σου με τις δροσοσταλίδες των φύλλων και γεύτηκες την γύρη των λουλουδιών.

Και λίγο πριν γυρίσεις στον θρόνο σου,  αντίκρισες το χρώμα που σε μάγεψε και  ένιωσες τον έρωτα για τον ανθό που πρόβαλε μπροστά σου.

Μαγεύτηκες από την ταπεινότητα του, έχασες τα λογικά σου και τον πήρες στην αγκαλιά σου. Και εκείνος γοητευμένος από την επιβλητική παρουσία σου, παραδομένος στην ομορφιά σου, ξέπνοος σου χάρισε για μια νύχτα να φοράς το χρώμα του.

Μα οι κανόνες της φύσης είναι αυστηροί και δεν γνωρίζουν τον έρωτα.

Και  η τιμωρία σας που τολμήσατε να πάτε κόντρα στους κανόνες της φύσης;

Ο έρωτας σας να  ζει  μόνο για μια νύχτα, κάθε χρόνο, την ιδία εποχή.

Αχ άμυαλη Σελήνη, αχ ερωτευμένη Σελήνη!!!!!!!

Κάθε χρόνο,  την ίδια εποχή,  πετάς τον ασημένιο  σου μανδύα και ντύνεσαι στο χρώμα του έρωτά σου, ροζ.

Μια Σελήνη ροζ, ένας έρωτας βαμμένος ροζ.

 

 

To Top