Tales

Ο Σάββας Ρίζος από τη “Συμμαχία Σερραίων” στο Myselvi.gr

Συνέντευξη: Σελβίρα Ταλιουρίδου

Φωτογραφίες: Αντώνης Παπαμιχαλάκης

Λίγες ημέρες έμειναν για τις επικείμενες εκλογές του Μαΐου και καθώς στο MySelvi.gr μας αρέσει να ανακαλύπτουμε νέους ανθρώπους και δυναμικούς, αποφασίσαμε να συναντήσουμε κάποιους από αυτούς που μπαίνουν στον αγώνα των δημοτικών εκλογών.

Ο Σάββας Ρίζος είναι ένας από αυτούς, ο οποίος πολιτεύεται με τη “Συμμαχία Σερραίων” με επικεφαλής τον Αλέξανδρο Χρυσάφη.

Υπηρετεί στην Πολεμική Αεροπορία ως μόνιμος υπαξιωματικός και είναι τελειόφοιτος τους Τμήματος Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου του ΑΤΕΙ Καβάλας. Παρόλο το νεαρό της ηλικίας του δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολείται με τα κοινά.

“Τα βιώματα που είχα από μικρός είχαν σχέση με την πολιτική, καθώς και ο πατέρας μου, ο Ισαάκ Ρίζος, προϊστάμενος Διεύθυνσης του Πρωτοδικείου Σερρών, διετέλεσε Δήμαρχος Στρυμονικού. Οπότε όπως καταλαβαίνεις το “μικρόβιο” της πολιτικής υπήρχε από πολύ νεαρή ηλικία μέσα μου. Να φανταστείς επί Καπποδίστρια συμμετείχα στο Δημοτικό «Συμβούλιο Νεολαίας» του Δήμου Στρυμονικού.”, μου απαντάει όταν τον ρωτάω πως πήρε την απόφαση να ασχοληθεί με τα κοινά.

“Βέβαια δεν ήταν μόνο αυτός ο λόγος που αποφάσισα να κατέβω υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Καθώς η οικογένεια μου ζει και μεγαλώνει στις Σέρρες, είμαι έγγαμος με την Ειρήνη Κουρτίδου, η οποία ασχολείται με την οικογενειακή επιχείρηση, «Αναψυκτικά ΝΕΚΤΑΡ ΚΟΥΡΤΙΔΗ Α.Ε.» και είμαστε γονείς δύο παιδιών, του Ισαάκ που είναι 6 ετών και της Βασιλικής που είναι 1 έτους, αποφάσισα πως δεν πρέπει να είμαστε παθητικοί αποδέκτες των εξελίξεων αλλά να συμμετέχουμε ενεργά και εμείς, εάν θέλουμε πραγματικά να αλλάξει κάτι σε αυτό τον τόπο.” , συνεχίζει να μου εξηγεί.

Ο ίδιος μου εξομολογείται ότι αγαπάει τον τόπο του και θέλει πραγματικά να προσφέρει ώστε ο Δήμος Σερρών να γίνει επιτέλους πρωταγωνιστής, ευρωπαϊκών προδιαγραφών για όλους τους δημότες και να κατακτήσει τη θέση που του ανήκει.

“Η οικονομική κρίση και η κρίση θεσμών και αξιών δημιούργησε ανασφάλεια στους πολίτες,  θυμό στην κοινωνία και σαφώς κρίση του πολιτικού συστήματος. Ευτυχώς η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι μία μορφή εξουσίας που πηγάζει από τον πολίτη για τον πολίτη και εξακολουθεί να έχει την εμπιστοσύνη του γιατί έχει άμεση επαφή με την κοινωνία και τα προβλήματά της.”, συνεχίζει καθώς περπατάμε στον Αη Γιάννη Σερρών.

“Ποιο είναι το μήνυμα που θες να δώσεις στους πολίτες σε αυτές τις εκλογές;”, τον ρωτάω.

“Σε αυτές τις εκλογές καλώ κυρίως τους νέους να έρθουν να ψηφίσουν και να μην αδιαφορήσουν γιατί πρέπει όλοι μαζί να προσπαθήσουμε για τον τόπο μας. Να εμπιστευτούν τη “Συμμαχία Σερραίων” και τον Αλέξανδρο Χρυσάφη, καθώς είμαστε μια καινούρια, καθαρή, αυτοδιοικητική παράταξη. Ζητώ προσωπικά να δώσετε και σε εμένα τον ίδιο με την ψήφο σας την ευκαιρία να αποδείξω ότι και εμείς που δεν είμαστε επαγγελματίες της πολιτικής αλλά η ανιδιοτέλεια και η αγάπη για τον τόπο μας είναι η κινητήριος δύναμη για να αγωνιστούμε, μπορούμε να προσφέρουμε εξίσου καλά τα μέγιστα.”

Εμείς να ευχηθούμε καλή επιτυχία στο Σάββα Ρίζο και με την εκλογή του να πραγματοποιήσει όλα όσα ονειρεύεται για το Δήμο Σερρών.

 

 

 

To Top