Tales

Το Myselvi “ξάπλωσε” στο “Νυφικό Κρεβάτι” του Γιαν ντε Χάρτογκ

Πρεμιέρα έκανε χθες στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών το πολυβραβευμένο έργο του Ολλανδού συγγραφέα Γιαν ντε Χάρτογκ “Το Νυφικό Κρεβάτι” με πρωταγωνιστές τον Γιώργο Καρύδα, την Αστερόπη Χαριτίδου και την Ευαγγελία Δαμιανίδου υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Βαγγέλη Ζλατίντση.

Το Myselvi.gr φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει και η παράσταση μας συνεπήρε τόσο πολύ που αποφασίσαμε να ξαπλώσουμε και εμείς για λίγο στο Νυφικό Κρεβάτι και να γνωρίσουμε καλύτερα τους πρωταγωνιστές του.

Ο Γιώργος Καρύδας και η Αστερόπη Χαριτίδου, Σερραίοι και οι δύο στην καταγωγή μας μίλησαν και μας άνοιξαν τις καρδιές τους για το θέατρο, την προσωπική τους ζωή, τα όνειρα τους και φυσικά για το ρόλο τους ως Αγνή και Μάικ στην παράσταση.

Η Αστερόπη πέρα από ηθοποιός είναι μανούλα και φοιτήτρια. Από το 2012 βρίσκεται στις Σέρρες, όπου έχει την ευτυχία να ανήκει στο δυναμικό του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της απείχε για λίγο καιρό από τη θεατρική σκηνή και αυτό μπορεί να της στέρησε αρκετούς ρόλους της χάρισε όμως μια θέση στο Τμήμα Θεάτρου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης καθώς διάβασε και πέτυχε.

“Από πολύ μικρή ηλικία ξεκίνησα να ασχολούμαι ερασιτεχνικά με το θέατρο και μια ωραία μέρα ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, παραιτήθηκα από τη δουλειά μου και γράφτηκα στη Δραματική Σχολή για να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα, τόσο απλά. Στάθηκα πολύ τυχερή και σχεδόν μόλις πήρα το πτυχίο μου βρέθηκα στο ΔΗΠΕΘΕ Σερρών όπου συμμετείχα σε σπουδαία έργα, ενσαρκώνοντας υπέροχους ρόλους και γι’ αυτό ευχαριστώ τους δύο καλλιτεχνικούς διευθυντές που είχα την χαρά να συνεργαστώ τον κ. Μέντη και την κ. Ευαγγελίδου”, εξομολογείται η ίδια.

Θεωρεί μεγάλη πρόκληση το ρόλο της ως Αγνή και μου δηλώνει πως έχει μεγαλύτερο άγχος από ότι περίμενε, όμως όλο αυτό αποτελεί μια πρόκληση για την ίδια. Όταν την ρωτάω πώς καταπολεμάει το άγχος αυτό απαντάει χαμογελώντας, “Μου έρχονται στο μυαλό τα λόγια μιας συναδέλφου...Άντε πες τα λόγια σου και τελείωνε…”. Όσο για τα μελλοντικά της σχέδια...“χαχαχαχαχα….όταν ο ηθοποιός κάνει σχέδια γελάει ο κόσμος όλος!!”, λέει και μου κλείνει το μάτι.

Με τον Γιώργο Καρύδα αποτελούν πλέον “θεατρικό ζευγάρι”, αφού συνεργάζονται εδώ και πάρα πολλά χρόνια και η χημεία μεταξύ τους είναι απίστευτη καθώς τους παρατηρώ όλο και περισσότερο.

Το θέατρο για το Γιώργο ξεκίνησε εντελώς τυχαία σε ηλικία δεκατριών χρονών και εδώ κολλάει το πεπρωμένο φυγείν αδύνατο. “Βρισκόμουν στο Σιδηρόκαστρο σε ένα συγγενικό σπίτι και εντελώς συμπτωματικά μια ξαδέρφη μου, μου ανέφερε ότι πάει στο πνευματικό κέντρο γιατί έκαναν θέατρο και πήγα μαζί της για να δω. Ο υπεύθυνος της παράστασης μου πρότεινε να παίξω και εγώ πού να το ήξερα…..δέχτηκα. Έτσι δεύτερη, τρίτη χρονιά στη θεατρική αυτή ομάδα μπήκε το μικρόβιο και αποφάσια να δώσω εξετάσεις σε μια σχολή λέγοντας….και ο Θεός βοηθός. Και από τότε ο Θεός είναι πάντα βοηθός μπορώ να πω. Μπήκα στο κρατικό θέατρο, ολοκλήρωσα τις σπουδές μου, δούλεψα στη Θεσσαλονίκη και κατέληξα στις Σέρρες.”

Για μια καριέρα στην Αθηνά δεν το σκέφτηκες ποτέ; τον ρωτάω.

Βρέθηκα στην Αθηνά είναι η αλήθεια, μετά τη Θεσσαλονίκη, όμως από επιλογή επέστρεψα στις Σέρρες και δεν το μετάνιωσα ποτέ. Εκεί είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα και λίγο διαφορετικά από δουλειές, δεν έχεις τη δυνατότητα να εξελιχθείς πολύ πάνω στη δουλειά σου. Εδώ είχα την τύχη να με εμπιστευτούν κάποιοι άνθρωποι και θεωρώ ότι κατάφερα να εξελιχθώ και να προχωρήσω ένα βηματάκι παρακάτω στη δουλειά μου έτσι όπως ήθελα.”

Ανάμεσα στη σκηνοθεσία και τους ρόλους πάνω στη σκηνή, τον κερδίζει η σκηνή. Ο πρώτος του ρόλος, όντας ακόμα φοιτητής, ήταν ο Μικρός Πριγκιπας  ο οποίος  τον έχει σημαδέψει από τότε. Στο ρόλο του Μάικ, στο νυφικό κρεβάτι δηλώνει πως είναι ο κύριος της κυρίας Αγνής.

“Ένας ρόλος πολύ ενδιαφέρον και δελεαστικός γιατί κρύβει όλη την αλήθεια της συζυγικής ζωής. Την πορεία και τον αγώνα να επιβιώσει κάποιος σε μια συμβίωση. Παλεύουν και οι δύο με το θηρίο της ζωής, αυτό που συμβαίνει φαντάζομαι σε όλα τα ζευγαρια.”, λέει ο Γιώργος.

Η ώρα περνάει ευχάριστα πάνω στο νυφικό κρεβάτι και η συζήτηση μας γίνεται ακόμα πιο συναρπαστική όπου ξαφνικά μας διακόπτει η φωνή του σκηνοθέτη, Βαγγέλη Ζλατίντση. Έφτασε η ώρα για πρόβα και εγώ να αποχωρήσω….Όσο για το σκηνοθέτη της παράστασης; Θα τα πούμε την επόμενη φορά. Ως τότε μην την χάσετε.

 

 

 

 

To Top