Tales

Η ηθοποιός Γιώτα Ζερδεβά στο Myselvi.gr…η πιο γλυκιά, φασίστρια επιστάτρια!!

KΕΙΜΕΝΟ: ΣΕΛΒΙΡΑ ΤΑΛΙΟΥΡΙΔΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΜΙΧΑΛΑΚΗΣ

Γνωριστήκαμε τον Δεκέμβριο του 2017 στις πρόβες της παράστασης “Μια ξεχωριστή Μερα”, που ανέβηκε στη σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών. Η γνωριμία μας ήταν τυχαία, μου μίλησε από μόνη της γεμάτη αυθορμητισμό και ζωντάνια σαν να γνωριζόμασταν από χρόνια. Ο λόγος για την ηθοποιό Γιώτα Ζερδεβά την πιο γλυκιά, φασίστρια “επιστάτρια” που έχω συναντήσει ποτέ!

Η δυνατότητα της να μεταμορφώνεται μοναδική, αφού όταν την αντίκρισα πάνω στη σκηνή δεν την αναγνώρισα στην αρχή. Ήθελα εδώ και καιρό να σας μιλήσω για τη γνωριμία μας αυτή, που σηματοδότησε και την αρχή μιας νέας φιλίας, όμως δυστυχώς λόγω κάποιων γεγονότων δεν τα κατάφερα. Επειδή όμως ποτέ δεν είναι αργά, με την ευκαιρία ενός κύκλου που κλείνει καθώς τελειώνουν οι παραστάσεις του έργου στο οποίο υποδύεται μια φασίστρια επιστάτρια κι ετοιμάζει κάτι καινούριο αποφάσισα να σας αποκαλύψω όλα όσα μου είπε.

Χαμογελαστή, αυθόρμητη με μπόλικη δόση χιούμορ και κυρίως ακομπλεξάριστη, η ηθοποιός Γιώτα Ζερδεβά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, στο Ίλιον παίζοντας μήλα στο δρόμο και κάνοντας ποδήλατο. Από πολύ μικρή την κέρδισε η υποκριτική.

“Τα καλοκαιρινά βράδια της εφηβείας μου τα περνούσα στην “Ρίτα” τον θερινό σινεμά. Την δεκαετία του ´80 δεν έχασα παράσταση στο Άλσος, στο Παρκ, στο Βέμπο και στο Ακροπόλ. “, μου λέει αναπολώντας εκείνα τα ανέμελα χρόνια.

Προσωπικό αρχείο Γιώτας Ζερδεβά

Μικρή ήθελε να γίνει γιατρός, για βιοποριστικούς λόγους ασχολήθηκε με τη λογιστική, ο έρωτας της όμως παρέμεναν το θέατρο και η τέχνη. “Το θέατρο για μένα είναι έρωτας και με κάθε τρόπο πρέπει να κρατάς την σπίθα ζωντανή.” σχολιάζει και λάμπει το πρόσωπό της.

Έτσι καθώς η ενασχόληση της με τα οικονομικά απορροφούσε όλη την ενέργεια της, η σπίθα του θεάτρου φούντωνε περισσότερο. Ο ξαφνικός θάνατος της μητέρας της στάθηκε η αφορμή για να κυνηγήσει το όνειρο της, το θέατρο!

“Αφήνουμε πίσω αυτά που θέλουμε, αναβάλλουμε πράγματα για αργότερα, όμως δεν ξέρεις ποτέ εάν θα υπάρξει αυτό το αύριο! Ο ξαφνικός χαμός της μητέρας μου, με έκανε να αναθεωρήσω πολλά πράγματα, πως ίσως δεν υπάρχει αύριο για αυτό κι εγώ αποφάσισα να κάνω αυτό που αγαπώ περισσότερο”, αναφέρει έντονα συγκινημένη. Έτσι παράτησε μια πετυχημένη καριέρα στη βιομηχανική κοστολόγηση και ασχολήθηκε μόνο με την υποκριτική.

Πρώτος της ρόλος στο ερασιτεχνικό θέατρο στο ρόλο του “Δον Καμιλο” και ο πρώτος ρόλος στην τηλεόραση ήρθε με το “Σαμπουαν” και την Ελένη Ράντου. Δύο χρόνια τώρα συμμετέχει στην παράσταση “Μια ξεχωριστή Μέρα” με τη Δήμητρα Ματσούκα και το Σταύρο Ζαλμά.

Έχει πετύχει πολλά και έχει περάσει από διάφορους ρόλους και θέσεις. Εγώ πιστεύω ότι είναι ακόμα στην αρχή και έχει πολλά περισσότερα να καταφέρει.

Άνθρωποι σαν τη Γιώτα σπανίζουν στις μερες μας. Αυτό που με κέρδισε είναι η αισιοδοξία και η ζωντάνια της και παρόλο που δεν της ήρθαν όλα εύκολα στη ζωή, η ίδια προσπαθεί πολύ και τα καταφέρνει περίφημα!

Γιώτα Ζερδεβά ανυπομονώ για τα επόμενα καλλιτεχνικά σου βήματα!

To Top