ΓΥΝΑΙΚΑ & ΕΡΓΑΣΙΑ

Γιατί το αφεντικό σου θέλει να έχεις “μαύρα μεσάνυχτα”

boss_hates_myselvi.gr

Δυστυχώς πολλοί αντιμετωπίζουμε δυσκολίες και αδικίες στην εργασία μας. Όμως όλα αυτά συμβαίνουν τυχαία; Όχι φυσικά, οι ανώτεροι μας επίτηδες έχουν αυτές τις συμπεριφορές και ξέρουν πολύ καλά το γιατί. Αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους το αφεντικό σου θέλει να βρίσκεσαι σε μαύρα μεσάνυχτα.

1. Το πόσο πραγματικά αξίζεις για την εταιρεία

Αν η εταιρεία στην οποία εργάζεσαι δεν μπορεί να εκτιμήσει το πόσο αξίζεις και σου συμπεριφέρεται λες και είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης, αυτό αυτομάτως αντικατοπτρίζεται στην στάση του αφεντικού/διευθυντή σου, ο οποίος ακολουθεί την γραμμή που έρχεται από τους από πάνω του. Είναι στο δικό σου χέρι αν θέλεις να διεκδικήσεις τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια σου, όταν αυτά τσαλακώνονται και πετιόνται στο καλάθι των αχρήστων.

2. Το πόσα παίρνουν οι άλλοι

Αυτό είναι κάτι που βγάζει μάτι: προφανώς και το αφεντικό σου δε θέλει να γνωρίζεις πόσα παίρνουν οι συνάδελφοι σου, δεδομένου ότι αυτό μπορεί να δημιουργήσει έχθρες, ζήλιες και αντιπαλότητες μεταξύ σας. Σε αρκετές περιπτώσεις υπάρχει κάποιος (ή κάποιοι) που είναι ο ριγμένος σε μια ομάδα και ο επικεφαλής σου δεν θέλει να αποκαλυφθεί αυτό.

3. Το ότι η άδεια ασθενείας της Δευτέρας είναι απλά ένα μακρόσυρτο hangover

Ξέρουν ότι η έκτακτη άδεια που ζητάς τη Δευτέρα το πρωί (ή την Παρασκευή αντίστοιχα) δεν είναι για θέμα ζωής ή θανάτου, αλλά επειδή καλοπέρασες υπέρ του δέοντος (ή σκοπεύεις να καλοπεράσεις). Been there, done that.

4. Το γεγονός ότι έχεις μεγάλη δύναμη στα χέρια σου

Και φυσικά οφείλουν να κάνουν πως δεν το γνωρίζουν, μεταδίδοντας αυτή την αντίληψη και σε σένα. Στην περίπτωση ενός κακού αφεντικού που πάσχει από ηγετικές, οργανωτικές και ανθρωπιστικές ικανότητες, το αποτέλεσμα αργά ή γρήγορα θα είναι να σε κάνει να φύγεις. Ένα τέτοιο αφεντικό ξέρει πολύ καλά πως από το γραφείο σου μέχρι το τμήμα του HR είναι μια ανάσα δρόμος και οι επιπτώσεις μπορεί να είναι βαριές. Αλλά ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν θέλει να το ξέρεις.

5. Το πότε πρέπει να φύγεις, πριν το κάνεις

Φυσικά ένα αφεντικό ξέρει το πότε θα φύγεις εφόσον πρόκειται να σε διώξει. Αλλά ξέρει και πότε θα φύγεις από μόνη σου, εφόσον τα αιτήματα σου δεν εκπληρώνονται.

6. Το ότι το αφεντικό σου με τη σειρά του λογοδοτεί σε άλλα αφεντικά

Για πολλά αφεντικά αποτελεί σημάδι αδυναμίας το να φαίνεται ότι και τα ίδια λογοδοτούν στους από πάνω τους. Γι’ αυτό τον λόγο δεν θέλουν να έχετε αυτή την εικόνα για εκείνους και προστατεύουν αυτή την πληροφορία με νύχια και με δόντια.

7. Το αφεντικό σου θέλει να το συμπαθείς

Ακόμα κι αν σου είναι δύσκολο, πρέπει να κατανοήσεις αυτή την ανάγκη του ανθρώπου που βρίσκεται από πάνω σου. Τουλάχιστον μπορείς να προσπαθήσεις. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα σου ζητήσει ποτέ κάτι τέτοιο ανοιχτά.

ΠΗΓΗ: marieclaire.gr

Αφήστε το σχόλιο σας

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top