ΠΑΙΔΙ

10 στιγμές καθημερινής «τρέλας» που κάθε μαμά έχει ζήσει!

Παιχνίδια στο πάτωμα, παιδικές φωνές να πλημμυρίζουν το σπίτι όλη τη μέρα, άπλυτα ρούχα παντού, όλα αυτά που για τους υπόλοιπους μοιάζουν σκέτος «εφιάλτης», για τις μαμάδες αποτελούν μία τυπική, συνηθισμένη μέρα.

Η καθημερινότητα μιας μαμάς, όπως θα ξέρετε από πρώτο χέρι, είναι γεμάτη περιπέτεια αλλά και πολύ γέλιο! Θυμηθείτε κάποιες από αυτές τις στιγμές, άλλοτε αστείες, εκνευριστικές ή συγκινητικές- πάντως σίγουρα μοναδικές!

1. Τα παιδιά σάς βλέπουν σαν ένα «λούτρινο» παιχνίδι

Μπορεί να σας πειράζουν τα μαλλιά, να βάζουν τα δάχτυλά τους μέσα στα μάτια ή τη μύτη σας… Όπως και να έχει, σας βλέπουν σαν ένα λούτρινο παιχνίδι. Απλώς, απολαύστε το! Εξάλλου, είναι αστείο.

2. Κάνετε μπάνιο σε χρόνο μηδέν!

Με τα παιδιά στο σπίτι, δεν έχετε άλλη επιλογή. Οι μαμάδες σπάνε κάθε ρεκόρ όταν πρέπει να ετοιμαστούν για έξω… Ντους, μαλλιά, βάψιμο, ντύσιμο, όλα σε λιγότερο από ένα τέταρτο!

3. Bρίσκετε παιχνίδια παντού-παντού όμως!

Ανοίγετε το ψυγείο να πάρετε τον χυμό και ξαφνικά συνειδητοποιείτε ότι κάτι δεν πάει καλά. Τι δουλειά έχει η αγαπημένη κούκλα της κόρης σας εδώ;

4. Mαθαίνετε να κάνετε πολλές δουλειές με το ένα χέρι…

… γιατί με το άλλο πρέπει να κρατάτε το μωρό. Αν το αφήσετε στην κούνια του, ενδεχομένως να το μετανιώσετε μόλις αρχίσει να κλαίει ασταμάτητα.

5. Όταν δεν ξυπνάτε μόνες σας- σας ξυπνάνε!

Με ένα μαγικό τρόπο, όταν η μαμά θέλει να ξεκουραστεί λίγο παραπάνω, τα παιδιά είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα σηκωθούν πριν από εκείνη και φυσικά θα την «αναγκάσουν» να ξυπνήσει με τον τρόπο τους.

6. Όταν χαλάσει το αγαπημένο παιχνίδι του παιδιού

Όλες οι μαμάδες τρέμουν τη στιγμή που το αγαπημένο παιχνίδι του παιδιού τους θα χαλάσει. Όποιος και να φταίει, ό,τι και αν γίνει, η αντίδραση του παιδιού θα είναι ίδια: πολύυυυ κλάμα!

7. Οι πάνες έχουν γίνει προέκταση του χεριού σας

Έχετε ΜΟΛΙΣ αλλάξει την πάνα του μωρού σας -ίσως να μην έχετε προλάβει καν να την κλείσετε ακόμα- και… πρέπει να την ξαναλλάξετε. Μα πώς γίνεται;

8. Όταν τα παιδιά συνωμοτούν εναντίον σας…

Την πρώτη φορά που τα παιδιά θα κάνουν το δικό τους «κόμμα» και θα σας ετοιμάζουν μία πλάκα, μάλλον δεν θα το περιμένετε. Και δεν θα είναι για καλό…

9. Μαζεύετε φαγητό από παντού

Με το που κάτσει το παιδί στο καρεκλάκι του, η περιπέτεια με το φαγητό ξεκινάει. Στο τραπέζι, στην καρέκλα, στο πάτωμα, ακόμα και πάνω σας θα βρίσκετε το παραπεταμένο φαγητό του παιδιού σας.

10. Όταν το νανούρισμα κρατάει τρεις ώρες

Έρχονται αυτές οι νύχτες που το παιδί δεν θέλει με τίποτα να κοιμηθεί, ό,τι και αν κάνετε, όσο και αν προσπαθήσετε. Το νανούρισμα, τα παραμύθια, ακόμα και το αγαπημένο του αρκουδάκι δεν βοηθούν! Κουράγιο…

ΠΗΓΗ: sarotiko.gr
To Top