Μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού, οι ημέρες των παιδιών μας αλλά και οι δικές μας γίνονται πιο όμορφες και δημιουργικές με τα Musical Steps, ένα πρόγραμμά μουσικής για βρέφη και νήπια!!
Είναι ένα Αγγλικό πρόγραμμα μουσικής εκπαίδευσης, το οποίο ιδρύθηκε το 2002 και είναι πολύ διαδεδομένο στην Αγγλία, την Κύπρο και αλλού. Στις Σέρρες συμμετέχουν παιδάκια από 4 μηνών μέχρι και 3 ετών. Σε άλλες χώρες, που είναι πιο διαδεδομένα ξεκινάνε από 6 εβδομάδων και φτάνουν μέχρι και 5 ετών.
Οι βραβευμένες αυτές μουσικές τάξεις, βοηθούν στην ανάπτυξη της επικοινωνίας, της γλώσσας, της ακρόασης, της δημιουργικότητας και της συνεργασίας των παιδιών αλλά και στην ανάπτυξη δεσμών μεταξύ του γονέα και του παιδιού. Τα μαθήματα γίνονται με όργανα μουσικής, σκηνικά, κίνηση, παιχνίδια και τραγούδια και δημιουργούν μια μαγευτική εμπειρία γεμάτη διασκέδαση, την οποία αγαπούν τα παιδιά αλλά και οι γονείς τους!
Στα Musical Steps χρησιμοποιούμε πολλά παιχνίδια γιατί στην ηλικία αυτή τα παιδιά μαθαίνουν παίζοντας. Παιχνίδια, όπως, δαχτυλοκουκλακια, φτερά, αρκουδάκια, φούσκες, κ.α ανάλογα με το τι θέλουμε να διδάξουμε.
Έτσι ο Birdy Blue, ο Jack, ο βάτραχος και άλλοι πολλοί καλοί μας φίλοι μας διδάσκουν το γρήγορα και το αργά, το σιγά και το δυνατά. Είναι πολλά και διαφορετικά τα παιχνίδια στα Musical Steps.
Ο Peek-a-Boo, ο αρκούδος μας βοηθάει στην σύνδεση της όρασης με την ακοή και να καταλάβουμε την δομή ενός τραγουδιού, τις μουσικές φράσεις, πότε παίζουμε μουσικά όργανα και πότε έχουμε παύση.
Οι φούσκες μας κατά την διάρκεια της ακρόασης απαλής μουσικής βοηθάνε στην χαλάρωση και την συγκέντρωση των παιδιών ενώ παράλληλα βοηθάνε στον συντονισμό των ματιών και στην ισορροπία από την στιγμή που αρχίζουν να στέκονται και να περπατούν.
Δεν θα σας αποκαλύψουμε όμως όλα τα μαγικά αυτά παιχνίδια! Ελάτε κι εσείς με τα παιδιά σας στα Musical Steps για ένα μοναδικό και ξεχωριστό καλοκαίρι!