Φραουλένιος Χαλβάς δια χειρός Νίκης Μερκούρη

Γράφει η Νίκη Μερκούρη / σεφ / nikhmerkoyrh@hotmail.com / facebook address

Φραουλένιος Χαλβάς απόλαυση….Μοσχοβολάει φράουλα …!!

Υλικά

  • 500 γραμ χονδρό σιμιγδάλι
  • 1 ποτήρι νερού καλαμποκέλαιο
  • Σιρόπι
  • 1 σκαφακι φράουλες πλυμμένες και κομμένες στη μέση
  • 4 ποτήρια όχι γεμάτα, ζάχαρη
  • 5 ποτήρια νερό
  • 1 βανίλια

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ελάτε να φτιάξουμε τον φραουλένιο χαλβά μας, κορίτσια και αγόρια που σας αρέσει να μαγειρεύετε. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι,  αφού κρατήσουμε 6-7 φράουλες για διακόσμηση. Το βράζουμε για 10 λεπτά.

Σε άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε λάδι και σιμιγδάλι και τσιγαρίζουμε το σιμιγδάλι με ξύλινη κουτάλα, ανακατεύοντας ζωηρά πάντα ……. Για 10 λεπτά. Μετά ενώνουμε το σιρόπι με το σιμιγδάλι και αποσύρουμε για λίγο με προσοχή κ αι βάζουμε πάλι στη φωτιά μέχρι να απορροφήσει όλο το φραουλένιο σιρόπι και να στεγνώσει.

Σκεπάζουμε με βαμβακερή πετσέτα και αφήνουμε για μισή ώρα. Έτοιμος ο ΦΡΑΟΥΛΕΝΙΟΣ ΧΑΛΒΑΣ. Απολαυστικός!!!