Υγρό κέικ με πραλίνα φουντουκιού από τον αγαπημένο σας μικρομάγειρα

Γράφει ο Γιώργος Ζιαντάρης / Κουζινο-καλλιτεχνήματα

Ότι ο Άκης Πρετετζίκης είναι ο αγαπημένος μου πιστεύω το έχετε καταλάβει όλοι! Αυτή τη φορά θέλησα να σας γλυκάνω και έφτιαξα υγρό κέικ με πραλίνα φουντουκιού… Απλά υπέροχο!

Συστατικά

  • 4 αυγά μέτρια
  • 260 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 60 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 200 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 100 γρ. πραλίνα φουντουκιού
  • 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • αλάτι
  • 260 γρ. γάλα
  • 80 γρ. φουντούκια ψιλοκομμένα

Για το σερβίρισμα

  • 100 γρ. λευκή κουβερτούρα λιωμένη
  • φύλλα δυόσμου

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα για 2-3 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο, την κουβερτούρα, το εκχύλισμα βανίλιας, την πραλίνα και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

  • Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Κλείνουμε το μίξερ, προσθέτουμε 3 κ.σ. από το αλεύρι, το γάλα και χτυπάμε ξανά σε μέτρια ταχύτητα για 1-2 λεπτά.

  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, τα φουντούκια και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Μεταφέρουμε σε στρογγυλή φόρμα 25 εκ. με αποσπώμενη βάση και ψήνουμε για 30-35 λεπτά.
  • Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με λευκή κουβερτούρα λιωμένη και φύλλα δυόσμου.

 

 

ΠΗΓΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ: akispetretzikis.com