ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τα καλοκαίρια μιας Σταρ!!!

Γράφει ο Ηλίας Τάσκου / δημοσιογράφος / iliasamfipoli@gmail

Συνυφασμένη με το ελληνικό καλοκαίρι η Αλίκη Βουγιουκλάκη φωτογραφήθηκε από κάθε πιθανή κι απίθανη οπτική γωνία για εξώφυλλα περιοδικών, για καρτποστάλ και για το διαφημιστικό υλικό των ταινιών της.

Σε ένα απόλυτα καλοκαιρινό σκηνικό πόζαρε κάνοντας βόλτα στην παραλία, μαζεύοντας κοχύλια, φορώντας trendy μαγιό, με καλοχτενισμένα μαλλιά αλλά και ατημέλητη!

Απαραίτητα αξεσουάρ σε μία τέτοια φωτογράφηση ήταν μια πετσέτα, καπέλο, γυαλιά και φυσικά μαγιό και σαγιονάρες. Υλικό από μια εποχή λίγο πιο αθώα όπου το Photoshop δεν είχε μπει στη ζωή μας…

Σήμερα το υλικό αυτών των φωτογραφήσεων αποτελεί σπάνιο απόκτημα για κάθε συλλέκτη και πωλείται σε απίστευτες τιμές σε σχετικές δημοπρασίες. Φυσικά μπορεί  η Αλίκη να μην έμεινε στη συνείδησή μας ως προκλητικά μοιραία γυναίκα, όμως δεν ήταν λίγες οι φορές που λειτούργησε αντίθετα.

 

Το καλοκαίρι του 1979 σε μια προσωπική της στιγμή στο εξοχικό της στον Θεολόγο στην παραλία κάνει ημίγυμνη ηλιοθεραπεία κρατώντας με τα χέρια το στήθος της. Η φωτογραφία τραβήχτηκε με τηλεφακό και καταχωρήθηκε στην ιστορία ως το πρώτο ελληνικό επαγγελματικό παπαράτσι.

Η εφημερίδα που δημοσίευσε την φωτογραφία ξεπούλησε και έγινε η αρχή του μεγάλου κυνηγιού των παπαράτσι και σε άλλα γνωστά πρόσωπα.

 

To Top