ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Πώς θα κάνετε καλύτερο σεξ μετά την εμμηνόπαυση

Η επιθυμία για σεξ δεν πεθαίνει ποτέ, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να συνεχίσετε την ανάγνωση και θα ανακαλύψετε το μυστικό της ηδονής.

Επικρατεί η πεποίθηση ότι μετά την εμμηνόπαυση τελειώνει η σεξουαλική ζωή της γυναίκας.  Όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ναι συμβαίνουν πολλές αλλαγές τόσο σε ψυχολογικό και ορμονικό επίπεδο και ναι η σεξουαλική ζωή μιας γυναίκας αλλάζει, όμως δεν σημαίνει ότι τελειώνει. Η επιθυμία για σεξ δεν πεθαίνει ποτέ, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να συνεχίσετε την ανάγνωση και θα ανακαλύψετε το μυστικό της ηδονής.

Κρατήστε το σώμα σας ευλύγιστο. Καθώς περνάνε τα χρόνια το σώμα σας γίνεται όλο και πιο δύσκαμπτο, γι αυτό είναι σημαντικό να ασκήστε σχεδόν καθημερινά ώστε να έχετε ευλυγισία κινήσεων. Μια καλή λύση είναι η γιόγκα η οποία κρατάει το σώμα μας ευλύγιστο.

Μη φοβάστε τα λιπαντικά. Όταν μπείτε στην εμμηνόπαυση ο κόλπος δεν υγραίνεται τόσο εύκολα με αποτέλεσμα να νιώθετε δυσφορία και να μην απολαμβάνετε το σεξ. Μην αφήνετε τη ξηρασία του κόλπου να επηρεάσει τη σεξουαλική σας ζωή, αντ αυτού να έχετε πάντα στο κομοδίνο ένα λιπαντικό.

Αυξήστε τη συχνότητα. Έχει αποδειχθεί ότι η συχνή σεξουαλική επαφή αυξάνει τη ροή του αίματος στους ιστούς κατά τη συνουσία και βοηθάει τη διατήρηση της υγείας. Οι ασκήσεις πυελικού εδάφους είναι μια ακόμα λύση στο πρόβλημα σας διότι βοηθάνε στην αύξηση της ροής του αίματος στα τοιχώματα του κόλπου και διευκολύνουν τη συνουσία.

Μειώστε το άγχος. Η εμμηνόπαυση σχετίζεται με τη μειωμένη λειτουργία των ωοθηκών, η οποία οφείλεται στη γήρανσή τους, ρίχνοντας το επίπεδο των οιστρογόνων και των άλλων ορμονών στον οργανισμό. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μειώνεται και η σεξουαλική διάθεση. Αν λοιπόν μαζί με όλα αυτά έχετε και στρες, τότε η παραγωγή της κορτιζόλης (ορμόνη του στρες) μπορεί να χειροτερέψει την κατάσταση.

Σίγουρα το σεξ διαφοροποιείται με τα χρόνια όμως μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερο σαν το παλιό καλό κρασί. Ενημερωθείτε και αγκαλιάστε την καινούρια σας ζωή!

ΠΗΓΗ: jenny.gr
To Top