ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Παρατήρησέ με…Σ’ αγαπώ

Σ’ αγαπώ. Μια λέξη που περικλείει μέσα της ένα μοναδικό και ιδιαίτερο συναίσθημα. Ένα συναίσθημα που μέσα στην ιστορία των αιώνων έχει καταφέρει να εμπνεύσει και συγχρόνως να κινητοποιήσει πολλούς ανθρώπους. Πίνακες ζωγραφικής, στιγμιότυπα φωτογραφιών, ποιήματα καθώς επίσης και στίχοι από τραγούδια έχουνε δώσει μορφή στο συναίσθημα της αγάπης.

Αγάπη για τον κάθε άνθρωπο είναι κάτι ιδιαίτερο και τις περισσότερες φορές κάτι το ξεχωριστό. Παράλληλα όμως το συγκεκριμένο συναίσθημα μπορεί να εκφραστεί από κάποιον με λόγια καθώς επίσης και με πράξεις.

Και το ερώτημα είναι το εξής: Μήπως κάποιος, κάπου, κάποτε σου έδειξε το πιο μεγάλο σ’ αγαπώ χωρίς να σου το πει ποτέ;

Καμιά φορά οι άνθρωποι τείνουν να θέλουν να ακούσουν το σ’ αγαπώ για να πειστούν και να επιβεβαιώσουν ότι το συναίσθημα αυτό είναι υπαρκτό. Άλλα μήπως καμιά φορά, οι  πράξεις το υποδηλώνουν καλύτερα; Ένας άνθρωπος έχει πολλούς τρόπους έκφρασης και είναι λογικό να θεωρεί μερικούς από αυτούς τους τρόπους ίσως περισσότερο ουσιαστικούς. Μήπως λοιπόν έχεις ανθρώπους γύρω σου που σου δηλώνουν με πράξεις και όχι με λόγια τα συναισθήματα τους;

Καλό θα ήταν να τους παρατηρήσεις και να ερμηνεύσεις καλοπροαίρετα την συμπεριφορά και τον τρόπο εκδήλωσης των συναισθημάτων τους. Πέρα από τα λόγια μετράνε και οι πράξεις. Πράξεις που μόνο εσύ μπορείς να αντιληφθείς και να ερμηνεύσεις σωστά. Από τις πιο απλές πράξεις όπως μια αγκαλιά μέχρι και τις περισσότερο σύνθετες το σ’ αγαπώ είναι ένα συναίσθημα το οποίο αν είναι υπαρκτό και αληθινό θα το αισθανθείς είτε είσαι αυτός που το εκφράζει, είτε αυτός που το δέχεται.

Φυσικά και είναι πολύ όμορφο το συναίσθημα της αγάπης να εκφράζεται με λόγια αλλά είναι εξίσου υπέροχο το συναίσθημα αυτό να αποκτά τη μορφή ουσιαστικών πράξεων που εμπεριέχουν νόημα και αληθινή αγάπη. Γι αυτό λοιπόν εξέφρασε την αγάπη σου με τον πιο ουσιαστικό τρόπο που επιθυμείς. Επίσης να έχεις υπόψη σου, πως οι πράξεις καμιά φορά είναι ικανές να μιλήσουν και ίσως τα «λόγια» που θα αντιληφθούν τα μάτια σου να είναι εξίσου σημαντικά με αυτά που θα μπορούσαν να είχαν ακούσει τα αυτιά σου.

ΠΗΓΗ: jenny.gr

To Top