Γράφει η Νίκη Μερκούρη / σεφ / nikhmerkoyrh@hotmail.com / facebook address
Δρόσισε παγωτό…Παγωτό καραμέλα με δύο μόνο υλικά! Καλή απόλαυση
ΥΛΙΚΑ
- 1 1/2 εβαπορε
- 1 ζαχαρούχο καραμελωμένο
- Προαιρετικά λίγο τριμμένο μπισκότο digestive ανακατεμένο με λίγο βούτυρο λιωμένο, μια κουτάλια της σούπας και με λίγο καρύδι αλεσμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίγω τα εβαπορε και τα ρίχνω σε ένα πλαστικό μπολ. Το βάζω κατάψυξη να πάγωσει όλη τη νύχτα. Το πρωί το βγάζω, το αφήνω λίγο να μαλακώσει και μετά το τεμαχίζω.
Ρίχνω στο μίξερ και χτυπάω μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει. Ρίχνω το ζαχαρούχο αφού το έχω καραμελώσει ή και χωρίς και χτυπάω μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
Μόλις είναι έτοιμο ρίχνω στο μπολ λίγο παγωτό, λίγο τρίμα μπισκότου ή ό,τι άλλο σας έρθει έμπνευση και ρίχνω και το υπόλοιπο παγωτό και παγώνω στην κατάψυξη.