ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πάμε Θέατρο.…Παρουσίαση του νέου προγράμματος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών

Γράφει η Ιωάννα Λίτσου / δημοσιογράφος

Η παρουσίαση του νέου προγράμματος εκδηλώσεων του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών της πρώτης περιόδου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου από τον Δήμαρχο Σερρών κ. Πέτρο Αγγελίδη, τον Πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών κ. Δημήτρη Τσαλίκογλου και την Καλλιτεχνική Διευθύντρια κ. Καλλιόπη Ευαγγελίδου.

Ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης δήλωσε: «Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών αποτελεί σημαντική κοιτίδα πολιτισμού για την περιοχή μας και σημείο αναφοράς, πραγματοποιώντας πλήθος εκδηλώσεων υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου. Όχι τυχαία έχει αναδειχθεί σε χώρο έκφρασης και δημιουργίας. Από την άλλη, με τη λειτουργία του γίνεται πραγματικότητα η ενίσχυση της θεατρικής παιδείας και ο ανοιχτός διάλογος των πολιτών με τη θεατρική τέχνη συνεχίζεται. Για το Δήμο Σερρών, η αξία του πολιτισμού είναι στήριξη ουσιαστική και αποδεδειγμένη.»

«Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών για τη νέα θεατρική περίοδο στοχεύει σε ένα θέατρο δημιουργικό, με περισσότερες παραγωγές, εξωστρεφές, με συνεργασίες με μεγάλες θεατρικές σκηνές της Ελλάδας, που θα προωθεί το ιδεώδες του θεάτρου αλλά και θα προβάλλει τον τόπο των Σερρών.» τόνισε ο Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ κ. Δημήτρης Τσαλίκογλου.

Η καλλιτεχνική Διευθύντρια κ. Καλλιόπη Ευαγγελίδου αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της νέας περιόδου σημειώνοντας ότι στοχεύει τόσο εντός όσο και εκτός των τειχών των Σερρών και ποτέ δεν ξεχνά την καταγωγή του και τον τόπο που το στηρίζει.

Έπειτα από λίγο πρόσθεσε: «Με τέσσερις δικές του παραγωγές από Οκτώβριο μέχρι Δεκέμβριο και μια αξιόλογη συμπαραγωγή αλλά και με ένα πλήθος παράλληλων δράσεων που επενδύουν στην θεατρική επιμόρφωση αλλά και την ανάπτυξη διαδραστικής σχέσης με την Σερραϊκή κοινωνία, αποδεικνύει πως έχει την δυνατότητα και την φιλοδοξία να κατακτήσει πρωταγωνιστική θέση στον πολιτιστικό χάρτη.»

Επίσης ο Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών ανέφερε ότι φέτος η περιφέρεια τους στηρίζει έμπρακτα καλύπτοντας οικονομικά και τεχνικά κάποιες από τις παραγωγές που θέλουν να προβάλουν εντός και εκτός περιφέρειας.

Η κ. Ευαγγελίδου συμπλήρωσε ότι έχουν στείλει ήδη το απαραίτητο έγγραφο στους δημάρχους της περιφέρειας για να μεριμνήσουν ώστε να υπάρχει ένας κωδικός και για το θέατρο.

 

 

To Top