ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ο ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ» του Ν. Γκόγκολ από την ερασιτεχνική σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών

“Ο Επιθεωρητής” του Ν. Γκόγκολ έρχεται στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου “Αστέρια” το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Ιουνίου στις 21:15.

Η υπόθεση τού έργου εκτυλίσσεται σε μια επαρχιακή πόλη της Ρωσίας όπου οι κρατικοί υπάλληλοι -από τον επικεφαλής τους, τον Έπαρχο, ως τον τελευταίο στην ιεραρχική κλίμακα- συμπεριφέρονται ως δυνάστες του λαού, με κύρια και ουσιαστική τους ασχολία τις απάτες, τους εκβιασμούς και τον εκφοβισμό των απλών ανθρώπων που ζουν στην επαρχιακή αυτή πόλη.

Όμως, αυτή η ιδεατή κατάσταση για τους ανθρώπους του κρατικού μηχανισμού διαταράσσεται ξαφνικά από την είδηση ότι επίκειται η άφιξη ενός υψηλόβαθμου Επιθεωρητή, ο οποίος έχει σκοπό να ελέγξει τον τρόπο με τον οποίο ασκούν τα καθήκοντά τους και να επιβάλει κυρώσεις σε εκείνους που δεν τα ασκούν όπως πρέπει. Επίσης, προκειμένου να μπορέσει να κάνει καλύτερα τη δουλειά του, έρχεται ινκόγκνιτο.

Και ενώ οι φήμες οργιάζουν, ένας ξένος, με ύφος αρκετά αυστηρό και με ανάλογους τρόπους, φθάνει στο πανδοχείο της πόλης. Όλοι υποπτεύονται πως είναι ο Επιθεωρητής, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για τον κατώτερο υπάλληλο ενός υπουργείου, με το όνομα Χλεστιακόβ, που επιστρέφει από την άδειά του απένταρος, καθώς έχει χάσει όλα του τα λεφτά στα χαρτιά και δεν είναι σε θέση να πληρώσει ούτε για τη διαμονή του στο πανδοχείο.

 

Ο Έπαρχος τον καλεί σπίτι του για να εξασφαλίσει την εύνοια του κυρίου Επιθεωρητή. Όμως, ακόμη και όταν ο Χλεστιακόβ φεύγει, ένας νέος κύκλος βασάνων ανοίγει για τους κρατικούς υπαλλήλους αυτής της πόλης καθώς, αυτήν τη φορά, καταφθάνει ο πραγματικός Επιθεωρητής.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Καλλιόπη Ευαγγελίδου

Μετάφραση- Διασκευή: Καλλιόπη Ευαγγελίδου

Φωτισμοί: Μιχάλης Κουβόπουλος

Βοηθοί Σκηνοθέτη: Αλεξάνδρα Κουντουρά- Χριστίνα Παπακωνσταντίνου

Σκηνικά: Λιάνα Σπυριδωνίδου

Ζωγραφική Εκτέλεση: Δημήτρης Μπραικίδης

Μακιγιάζ: Φανή Παπαδοπούλου

Χορογραφίες: Stella Zahir

Παίζουν: Μάκης Ράπτης, Ευαγγελία Γκένιου, Βασίλης Κρυωνάς, Άννα Θεοδωρίδου, Νάντια Δερέμπεη, Έφη Χατζηγιαννάκη, Νίτσα Πολυβακίδου, Νίκος Παπαδόπουλος , Ηλιάνα Κιουτσούκη, Κατερίνα Ανθουλάκη, Νατάσα Καραγεωργίου, Αναστάσης Δαφνοτίδης, Αλεξάνδρα Κουντουρά, Ελένη Σούζα, Μάγδα Κλέπκου, Σοφία Τσαβλίδου, Ζωή Δροσάκη, Αναστασία Μπάτη, Κική Αθανασέλη, Αθανασία Ανθουλάκη, Κική Εμμανουηλίδου, Χριστίνα Παπακωνσταντίνου, Σταύρος Τασάκης, Ευαγγελία Δαμιανίδου.

Παραστάσεις: Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

Στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου «Αστέρια» /Ώρα: 21.15

Γενική Είσοδος : 5,00 €

To Top