ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

“Οι Συμπέθεροι από τα Τίρανα” επισκέπτονται το Σιδηρόκαστρο

Η αθλητική πολιτιστική δράση Σιντικής και η θεατρική ομάδα Σιδηροκάστρου παρουσιάζουν την θεατρική παράσταση των Θ. Παπαθανασίου – Μ. Ρέππα “Συμπέθεροι από τα Τίρανα”, την Παρασκευή 29 Ιουνίου και ώρα 21:15 στο θερινό θεατράκι του Κρουσοβίτη στο Σιδηρόκαστρο, είσοδος ελεύθερη.

Η Πένη και ο Λυκούργος είναι ένα ευκατάστατο ζευγάρι που ζει σε μια μεγάλη επαρχιακή πόλη της κεντρικής Ελλάδας. Έχουν μια μοναχοκόρη τη Λίζα η οποία σπουδάζει στο Λονδίνο. Όλα τους τα προβλήματα μοιάζουν λυμένα. Ζουν σε ένα περιβάλλον νεοπλουτίστικης πολυτέλειας και το όνειρο τους είναι, τι άλλο; Να δουν την κορούλα τους αποκατεστημένη με έναν καλό γαμπρό. Σχεδόν δίπλα απ’ το σπίτι τους, έχουν τη μονοκατοικία τους η Πωλίνα, αδερφή της Πένης και ο άντρας της Βασίλης, οι οποίοι ζουν σε ένα αντίστοιχα εύπορο περιβάλλον.

Λίγο πριν το Πάσχα, η Λίζα έρχεται από το Λονδίνο με το αγόρι της, ένα νεαρό φοιτητή που γνώρισε στο Λονδίνο, τον Άλφρεντ. Το γεγονός ότι η κορούλα έχει φίλο, είναι ένα σοκ για μια τέτοια οικογένεια, αλλά ευχάριστο σοκ. Ο Άλφρεντ είναι πανέμορφος και πολύ ευγενικός. Οι δυο αδερφές αλλά και οι δυο μπατζανάκηδες ενθουσιάζονται όταν γνωρίζουν το γαμπρό απ’ το Λονδίνο, αλλά πέφτουν απ’ τα σύννεφα όταν μαθαίνουν ότι ο Άλφρεντ δεν είναι Άγγλος….Είναι Αλβανός.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο:Θ. Παπαθανασίου – Μ. Ρέππας

Σκηνοθεσία: Γιώργος Καρύδας

Σκηνικό: Μαρία Σερτσόγλου

Κοστούμια: Ο Θίασος

Μουσική επένδυση: Γιώργος Καρύδας

Εκτέλεση σκηνικού : Μαρία Σερτσόγλου,Γιώτα Τσίγγα

Επεξεργασία ήχων: Σάββας Λεζκίδης

Αφίσα: Σάββας Λεζκίδης

Βοηθός σκηνοθέτη : Βάσω Ντικμπασάνη

Παίζουν (αλφαβητικά) :

Βασιλική Κασίδα

Πέτρος Κιοσσές

Κλειώ Κυριακίδου

Σάββας Λεζκίδης

Αθηνά Μικρέλη

Γιώργος Ορφανόπουλος

Ζήνα Τσαρτσίδου

Σταύρος Τσολακίδης

To Top