Κέικ σοκολάτας ψυγείου δια χειρός Νίκης Μερκούρη

Γράφει η Νίκη Μερκούρη / σεφ / nikhmerkoyrh@hotmail.com / facebook address

Είναι μέσα μαλακό και από έξω σοκολάτα που σπάει. Θα το λατρέψετε, ελαφρύ με μια δροσιά και συνάμα τη γοητεία της σοκολάτας. Κέικ σοκολάτας ψυγείου!

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γραμ βούτυρο μαργαρίνη
  • 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 5 αυγά ολόκληρα
  • βανίλια, κανέλα, γαρίφαλο από λίγο
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1/2 φλιτζάνι κονιάκ
  • 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
  • 1 φλιτζάνι κουάκερ
  • 3 φλιτζάνια αλεύρι
  • 3/4 φλιτζανιού κακάο
  • 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • 120 γραμ κουβερτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, μετά προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, το πορτοκάλι, το γάλα, το κονιάκ, τα μυρωδικά και τέλος όλα τα στέρεα υλικά ανακατεμένα.

Την κουβερτούρα τη λιώνουμε στο τέλος σε μπεν μαρί μόνη της. Βουτυρώνουμε φόρμα του κέικ και την αλευρώνουμε, ρίχνουμε το μίγμα μέσα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170β για μια ώρα περίπου.

Αναποδογυρίζουμε το κέικ σε πιατέλα και αλείφουμε με τη λιωμένη σοκολάτα. Το βάζουμε στο ψυγείο και από εκεί το σερβίρουμε παγωμένο.