ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Κέικ Σοκολάτας με καρότο δια χειρός Νίκης Μερκούρη

Γράφει η Νίκη Μερκούρη / σεφ / nikhmerkoyrh@hotmail.com / facebook address

Τέτοιο κέικ σοκολάτας με καρότο χωρίς αυγά και βούτυρο δεν έχετε φάει ξανά σας το υπόσχομαι.

Πρώτα θα φτιάξουμε το καρότο

Τρίβουμε τρία καρότα μέτρια τα καρότα σε λεπτό τρίφτη
Μετά τα βράζουμε σε κατσαρόλα με νερό που έχουμε στύψει μέσα 1/2 λεμονι, αυτο κάνει το καρότο τραγανό.
Αφού τα βράσουμε αφαιρούμε τα καρότα και στο νερό που είναι περίπου 3 1/2 φλυτζανια στρίβουμε ένα πορτοκάλι και αφήνουμε και τις κούπες μέσα
Ρίχνουμε 2 1/2 φλυτζάνια ζάχαρη και αφήνουμε να βράσει μέχρι να αρχίσει να δένει το σιρόπι
Μόλις καταλάβουμε ότι δένει ρίχνουμε και το καρότο και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα

Υλικά για Κέικ Σοκολάτας

  • 4 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 3 κούπες αλεύρι απ
  • 1 κ μιση κούπα ζάχαρη
  • 1 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 βανίλιες
  • 1 κούπα λάδι ελαφρύ
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι άσπρο
  • 1 κούπα νερό

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά και σε ένα άλλο τα υγρά. Μετά ρίχνουμε τα στερεά σιγά σιγά στα υγρά.
Μόλις αναμιχθούν καλά τότε ρίχνουμε αρκετό καρότο ανακατευοντας να πάει παντού
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε φόρμα για κέικ ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε για 3/4 της ώρας στους 180β.
Όταν ψηθεί με λίγο σιρόπι ανακατεύουμε κακάο και αλείφουμε την επιφάνεια
Μετά στολίσουμε με το καρότο
Καλή Επιτυχία!!

To Top