ΟΜΟΡΦΙΑ

Θες τα sneakers σου να είναι τόσο λευκά σαν την πρώτη μέρα που τα αγόρασες

Μην αγχώνεσαι, εάν τα λευκά σου αθλητικά έχουν χάσει το εντυπωσιακό τους χρώμα, λόγω της καθημερινής χρήσης. Υπάρχουν έξυπνοι τρόποι για να δείχνουν σαν καινούρια.

Tα λευκά αθλητικά πρωταγωνιστούν σχεδόν σε κάθε γυναικείο λουκ. Είναι στιλάτα, άνετα και μπορούν να φορεθούν στο γραφείο, την απογευματινή βόλτα, ακόμα και τη βραδινή έξοδο. Και μπορεί πριν από χρόνια να μας θύμιζαν τα σχολικά μας χρόνια, αλλά τώρα δεν λείπουν από καμία εμφάνιση, καθώς συνδυάζονται και με luxurious υφάσματα. Τα έχουμε δει από την πασαρέλα μεγάλων οίκων μόδας μέχρι σε διαφορετικά street style, καθώς είναι τόσο βολικά και ταιριάζουν σχεδόν με όλα.

Σίγουρα, λόγω της καθημερινής χρήσης, έχουν χάσει το εντυπωσιακό τους χρώμα. Γι’ αυτό όμως, δε χρειάζεται να αγχώνεσαι και να στεναχωριέσαι, καθώς υπάρχουν κάποιοι έξυπνοι τρόποι, εάν θες να επαναφέρεις το αρχικό τους χρώμα και να τα κάνεις να δείχνουν σαν καινούρια. Έτσι λοιπόν, δε θα αισθάνεσαι άσχημα που τα έχεις τόσο καιρό, καθώς κανένας δε θα το καταλαβαίνει.

Αυτές είναι κάποιες συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσεις:

Αν υπάρχει κάποιος επίμονος λεκές, σε σημείο που ένα απλό πανάκι δε μπορεί να εισχωρήσει, μια παλιά οδοντόβουρτσα θα δώσει τη λύση στο πρόβλημα σου. Εάν δεις ότι ο λεκές επιμένει, τότε χρησιμοποίησε ξύδι. Το παντοδύναμο ξύδι είναι η πιο φυσική και αποτελεσματική λύση για να διώξει τους λεκέδες μια για πάντα από τα παπούτσια σου, χωρίς να χρειαστεί να τοποθετήσεις οινόπνευμα ή άλλες καθαριστικές ουσίες, που ενδεχομένως να κάνουν κακό στο δέρμα τους.

Σε περίπτωση που τελικά τα πλύνεις στο χέρι, τοποθέτησε λίγο χαρτί κουζίνας εσωτερικά για να απορροφηθεί η υγρασία πολύ πιο γρήγορα. Εάν αποφασίσεις να τα βγάλεις στο μπαλκόνι για να στεγνώσουν, μην ξεχάσεις και τα αφήσεις στον ήλιο, γιατί σίγουρα από λευκά θα τα δεις κιτρινισμένα. Ο ήλιος μπορεί να προκαλέσει σημαντική αλλοίωση στη λευκή τους απόχρωση, κάτι που σε καμία περίπτωση, δεν εύχεσαι να σου συμβεί.

Εάν δεις ότι δεν καθαρίζουν στο χέρι, μη διστάσεις να τα βάλεις στο πλυντήριο. Βγάλε τα κορδόνια και τους πάτους και τοποθέτησέ τα όλα μαζί με τα αθλητικά σε μία παλιά μαξιλαροθήκη μέσα στο πλυντήριο. Επίλεξε το ειδικό πρόγραμμα που ενδείκνυται για αθλητικό εξοπλισμό ή ευαίσθητα ρούχα. Αυτό σημαίνει χαμηλή θερμοκρασία, λιγότερες στροφές και καθόλου στύψιμο. Σε καμία περίπτωση, μην τα βάλεις στο στεγνωτήριο, γιατί ένα είναι σίγουρο. Η υψηλή θερμοκρασία θα στα παραμορφώσει.

ΠΗΓΗ: womantoc.gr
To Top