ΓΥΝΑΙΚΑ & ΕΡΓΑΣΙΑ

Δυστυχισμένοι στη δουλειά…

Οι διακοπές τελείωσαν και το γραφείο ξαναγέμισε κόσμο. Σίγουρα νιώθετε πιο ξεκούραστοι αλλά όχι ιδιαίτερα ανανεωμένοι. Συνειδητοποιείτε μάλιστα ότι κουβαλάτε ακόμη τους ίδιους προβληματισμούς για τη δουλειά, που είχατε και πριν τις διακοπές. Ώρες-ώρες σας έρχεται να τα παρατήσετε όλα και να ψάξετε για μια άλλη θέση. Μη βιαστείτε να κάνετε κάτι τέτοιο. Πάρτε μια ανάσα και ψάξτε λίγο καλύτερα μέσα σας το γιατί είστε δυσαρεστημένοι στην εργασία σας. Και ίσως ανακαλύψετε κάτι σημαντικό: δεν είναι η δουλειά σας που σας δημιουργεί αυτή τη δυσαρέσκεια, αλλά εσείς οι ίδιοι! Και ίσως αυτό να μπορείτε να το αντιστρέψετε αμέσως.

Τα παίρνετε όλα προσωπικά: Το project που έχετε αναλάβει δεν πηγαίνει καλά, σύμφωνα με τον προϊστάμενό σας, και πρέπει να συνεχίσετε βάσει των δικών του υποδείξεων. Και μόνο τον κόπο και τις ατέλειωτες ώρες που έχετε αφιερώσει σε αυτό το έργο να σκεφτείτε, σας ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι. Είναι δυνατόν να μην εκτιμούν τη δουλειά σας; Γιατί σας ανάθεσαν αυτό το κομμάτι και τώρα δεν τους αρέσει; Μη σκέφτεστε έτσι. Συμβαίνουν αυτά σε μια δουλειά. Σίγουρα δεν είναι εύκολο να φτάσει κάποιος σε ένα σημείο όπου δεν παίρνει την κριτική προσωπικά, αλλά είναι απολύτως απαραίτητο για την επιτυχία του. Μην παίρνετε τις αντιξοότητες στη δουλειά ως χτύπημα στον χαρακτήρα και στις ικανότητές σας. Δοκιμάστε να αλλάξετε αυτή τη νοοτροπία και θα δείτε ότι αυτό θα σας απαλλάξει από αρκετό άγχος.

Περιμένετε τα πράγματα να γίνουν από τη μια μέρα στην άλλη: Έχετε μια μεγάλη ιδέα. Τη μοιραστήκατε με τον διευθυντή σας, που φάνηκε εξίσου ενθουσιασμένος με την πρωτοβουλία. Υποσχέθηκε να εξετάσει τους περιορισμούς του προϋπολογισμού, να καταρτίσει μια πρόταση με βάση την ανάλυσή σας και την προτεινόμενη κατεύθυνση, και έκτοτε… τίποτα. Φέρατε τη συζήτηση ξανά και ξανά και οι απαντήσεις ήταν αόριστες: «Ναι, το σκέφτομαι ακόμη…», «Το έχω στη λίστα μου…», «Θα είναι ένα από τα προσεχή έργα…». Σίγουρα είναι απογοητευτικό, όμως δεν αποτελεί έναν τόσο ισχυρό λόγο για να είστε δυσαρεστημένος. Πάρτε ως θετικό ότι άκουσε την ιδέα σας και μη βιάζεστε. Αν το καθημερινό μέρος της δουλειάς σας πάει ομαλά, προσπαθήστε να είστε λιγότερο ανυπόμονοι. Ο επαναπροσδιορισμός στόχων μόνο καλό θα σας κάνει.

Τελικά μήπως είστε σε λάθος δουλειά; Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε πολλά άλλα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει ένας εργαζόμενος στη δουλειά του. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι για όλους είναι τόσο καθοριστικά, που να τους δημιουργούν ένα μόνιμο συναίσθημα δυσαρέσκειας. Παντού μπορεί να υπάρχει μια δυσκολία συνεννόησης, υπερβολικός φόρτος εργασίας, ένας δύσκολος προϊστάμενος. Αν όμως νιώθετε ότι δεν παίρνετε καμία χαρά από την εργασία σας πλέον, πρέπει να το σκεφτείτε καλύτερα. Μήπως είστε σε λάθος καριέρα; Όσο κι αν σας ξαφνιάζει αυτή η ερώτηση, κατά βάθος ξέρετε την απάντηση. Κι αν είναι καταφατική, πρέπει να ενεργοποιηθείτε. Όταν πρόκειται για την εξέλιξη της σταδιοδρομίας και την επιτυχία σας, η ανάληψη της ευθύνης αφορά αποκλειστικά εσάς.

ΠΗΓΗ: blog.kariera.gr
To Top