ΓΥΝΑΙΚΑ & ΕΡΓΑΣΙΑ

Γυναίκες…..sail for pink!!! Γυναίκες…Ελάτε να κινήσουμε “γη και θάλασσα..”

Γράφει η Χρυσάνθη Παλάζη / Δρ. Παιδαγωγικής / Msc Σχολικής Ψυχολογίας

Γυναίκες….Ελάτε να κινήσουμε γη και θάλασσα..

Μετά από πέντε επιτυχημένες χρονιές και αφού κατάφεραν να κάνουν το Sail For Pink θεσμό, συνέχισαν με το 6ο Sail for Pink για να μεταδώσουν το μήνυμα πως ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί εάν διαγνωστεί έγκαιρα.

Ο λόγος για το Σύλλογο Γυναικών με καρκίνο του μαστού Άλμα Ζωής Ν.Θεσσαλονίκης διοργάνωσαν με τεράστια επιτυχία τη δράση Sailforpink.

Χιλιάδες κόσμου παραβρέθηκαν και στήριξαν την προσπάθεια, γυναίκες και άνδρες, σύλλογοι, μαμάδες με παιδιά, γυναίκες που νίκησαν την αρρώστια, γυναίκες που παλεύουν δυνατά να μην την αφήσουν να τις νικήσει…

Και τι δεν είχε το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης…

We Run Together…
Φέτος για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε αγώνας δρόμου κατά μήκος της Νέας Παραλίας στις 10π.μ.

Πορεία Ελπίδας…
Οι συμμετέχοντες φέτος περπάτησαν κάνοντας ροζ τη διαδρομή, φωτίζοντας τη Θεσσαλονίκη με το χρώμα της ελπίδας και της πρόληψης, ξεκινώντας από το άγαλμα του Μ.Αλεξάνδρου στις 12 μ.μ. και τερμάτισαν στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Στον τερματισμό της διαδρομής υπήρχε καμβάς ευχών και εξοπλισμένο περίπτερο όπου πολλά κορίτσια έκοψαν και χάρισαν την κοτσίδα τους!

Ακόμη δωρεάν κλινικός έλεγχος μαστού από την κα Ροδονίκη Ιωσιφίδου, Χειρουργό Μαστού, Προϊσταμένη Διευθύντρια Χειρουργικού – Ογκολογικού Μαστού, Α.Ν.Θ. Θεαγενείου και από τους εθελοντές χειρουργούς του τμήματος.

Το myselvi.gr δεν μπορούσε να απουσιάζει. Με τη συμμετοχή μας στην Πορεία Ελπίδας στηρίξαμε τον καθημερινό αγώνα των γυναικών στην προσπάθεια της πρόληψης, στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού.

Δεν μπορώ να σας περιγράψω το κλίμα: χαρά, γιορτή, αγκαλιές, υπόσχεση ότι οι γυναίκες μπορούμε πράγματι να κινήσουμε γη και θάλασσα.

Ξεχώρισα ιδιαίτερες δράσεις από χορηγούς με καρδιά και ψυχή. Η αγαπημένη μου φίλη Όλγα Αγγελοπούλου με την ομάδα της Ellinair airlines που υποστηρίζει πάντοτε τη διοργάνωση.

Αλλά και περίπτερα με ανθρώπους χαμογελαστούς, υποστηρικτικούς, υποστηρικτές της προσπάθειας όπως τα ζυμαρικά ΜΑΚΒΕΛ που επιστρέφουν δυναμικά και την εταιρεία Embryolab που  υποστηρίζει τις γυναίκες που μάχονται για τη ζωή και τη γονιμότητα, η οποία συμμετείχε ενεργά και πράγματι κίνησε γη και θάλασσα!

Το 6ο Sail for Pink είχε ωστόσο και κάτι ξεχωριστό για τα παιδιά και τις μαμάδες!! Δύο περίπτερα με καλλιτεχνικό εργαστήρι από το CatWalk αλλά και δράσεις χαράς και δημιουργίας από τις ΕΠΑ.Σ. ΙΕΚ ΟΑΕΔ Θεσσαλονίκης μας περίμεναν με δώρα και εκπλήξεις στην εκκίνηση του αγώνα στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου!

Και του χρόνου με τη μάχη ενάντια στον καρκίνο του μαστού, να έχει πετύχει περισσότερες νίκες!

To Top