ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Γιώργος Ζιαντάρης…..ο μικρός μάγος της κουζίνας στο Myselvi.gr!

KΕΙΜΕΝΟ: ΣΕΛΒΙΡΑ ΤΑΛΙΟΥΡΙΔΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΜΙΧΑΛΑΚΗΣ

Λένε πως το κάθε παιδί κρύβει το δικό του μοναδικό ταλέντο, αρκεί να του δοθούν τα κατάλληλα κίνητρα και η υποστήριξη ώστε να μπορέσει να το εκδηλώσει. Ένα τέτοιο μικρό ταλέντο είναι ο μόλις δεκατεσσάρων χρονών, Γιώργος Ζιαντάρης από το Νέο Πετρίτσι Σερρών, όπου κάνει θαύματα μέσα στην κουζίνα!

Ο μικρός μάγος της μαγειρικής, όπως μου αρέσει να τον αποκαλώ, από έντεκα χρονών άρχισε να ασχολείται με τη μαγειρική και να τρυπώνει στην κουζίνα της μαμάς του. Το Myselvi.gr τον επισκέφθηκε στο προσωπικό του χώρο, φορέσαμε τις ποδιές μας και τον ακολουθήσαμε στην κουζίνα!

“Από πολύ μικρός πήγαινα στην κουζίνα μαζί με τη μαμά μου και ανακάτευα το φαγητό. Μου άρεσε τόσο πολύ και στην έκτη δημοτικού αποφάσισα να κάνω το πρώτο μου φαγητό για να ευχαριστήσω την οικογένεια μου.”, απαντάει όταν τον ρωτάω πώς ξεκίνησε η ενασχόληση του με τη μαγειρική. Αφού φορέσαμε τις ποδιές μας μου ανακοινώνει πως το μενού σήμερα έχει …..μαρέγκες!!

“Μαγειρεύω από όλα, φαγητά και γλυκά, γενικά μου αρέσει να πειραματίζομαι”, λέει σπάζοντας με προσοχή τα αβγά για τις μαρέγκες μας και ξεχωρίζοντας τα ασπράδια με τους κρόκους! “Πιο πολύ όμως κάνω γλυκά, γιατί τα τρώμε σαν επιδόρπιο ενώ το καθημερινό μας φαγητό το έχει αναλάβει κυρίως η μητέρα μου”, συνεχίζει και χτυπάει τα αβγά με το μίξερ.

Όταν μεγαλώσει θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά με το αγαπημένο του χόμπυ και να γίνει σεφ! Ξεχωρίζει τη μαγειρική με τη ζαχαροπλαστική, όμως προς το παρόν πειραματίζεται και στα δύο. “Μου αρέσει εξίσου η μαγειρική με το παιχνίδι”, μου εκμυστηρεύεται “αλλά κυρίως μαγειρεύω τα σαββατοκύριακα που δεν έχω σχολείο”, μου εξηγεί όταν τον ρωτάω εάν μπορεί να συνδυάσει το διάβασμα με το χόμπυ του καθώς και τα δύο απαιτούν αρκετό χρόνο.

Συγκεκριμένη σπεσιαλιτέ δεν έχει ακόμα, ακολουθεί τις συνταγές άλλων σεφ και τις τροποποιεί ανάλογα με τα δικά του γούστα. “Να ξέρεις όλα δεν είναι τέλεια, έχω και κάποιες ατυχίες, αλλά πειραματίζομαι και δεν το βάζω κάτω”, λέει καθώς σχηματίζει με το κορνέ τις μαρέγκες.

Οι φίλοι του παραπονιούνται ότι δεν τους δίνει να δοκιμάζουν από τις δημιουργίες του και έτσι αποφάσισε να τους κάνει δώρο στα γενέθλια τους τις τούρτες τις οποίες φτιάχνει μόνος του. Σημαντική είναι η υποστήριξη των γονιών του καθώς τον ενθαρρύνουν να συνεχίσει.

Όταν τον ρωτάω ποιος καθαρίζει την κουζίνα μετά, μου κλείνει το μάτι πονηρά, κοιτάει τη μαμά του και λέει ας φάμε καλύτερα τις μαρέγκες μας……Μαρέγκες μαστιχοτές λοιπόν από το Γιώργο κι εμείς τον καλοσωρίζουμε στην παρέα του Myselvi.gr όπου θα μας ταξιδεύει γαστρονομικά!

Μικρομάγειρα μου συγχαρητήρια, σε εσένα και την οικογένεια σου που σε στηρίζει σε κάθε βήμα σου! Περιμένουμε και τις επόμενες λιχουδιές σου!

Για περισσότερες πληροφορίες και συνταγές μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα του Γιώργου στο instagram: @george_ziant

 

To Top