ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Άλλοι θα έρθουν και άλλοι θα φύγουν…

Γράφει η Χρύσα Παπανικολάου / never stop dreaming

Κάποιες φορές κάθομαι και σκέφτομαι…πόσοι άνθρωποι έχουν περάσει ως τώρα από την ζωή μου;;;!!! Πόσοι από αυτούς έμειναν και πόσοι έχουν χαθεί;;;!!! Απολογισμός;;;!!! Εμπειρίες;;;!!! Μαθήματα;;;!!! Όλα αυτά μαζί τελικά….

Κάθε άνθρωπος που μπαίνει στην ζωή μας και μένει, έστω για λίγο, πολύ ή για πάντα, έρχεται για κάποιον λόγο. Είτε για να μας διδάξει, είτε για να μας πει κάτι. Άνθρωποι διαφορετικοί…άλλοι χαμογελαστοί, νευριασμένοι, φιλικοί ή απόμακροι. Άλλοι θέλοντας να σου προσφέρουν την φιλία τους κι άλλοι να “εκμεταλλευτούν” την παρουσία σου. Μαθήματα ζωής!

Οι γνωριμίες με ανθρώπους είναι καθημερινές, πολλές…. αλλά λίγοι άνθρωποι απ’ αυτούς θα μείνουν στην ζωή μας. Θα είναι δίπλα μας και θα μας προσφέρουν ένα χαμόγελο και την στήριξή τους στα δύσκολα.

Με κάποιους απ’ αυτούς θα γελάσουμε και θα αποζητούμε την επικοινωνία και με άλλους θα χαθούμε με την “τριβή” και το πέρασμα του χρόνου. Κάποιοι μας μαθαίνουν την γλυκιά πλευρά της ζωής και την αγάπη….και κάποιοι άλλοι την “κακιά” της όψη.

Και ναι, θα συμφωνήσω μαζί σου πως όλα αυτά θα σε κάνουν να πληγωθείς ώστε να μάθεις… Εγώ θα σου πω όμως πως θα χαρείς άλλο τόσο το ότι έμαθες απ’ αυτά! Ότι τα παθήματα και τα μαθήματα σου έφεραν στην ζωή και τους κατάλληλους ανθρώπους που εξακολουθούν να βρίσκονται δίπλα σου!

Άλλωστε, αυτήν είναι η ζωή…να μας “διαλέγουν” και να “διαλέγουμε”…

Ε, και;;;!!! “Παίξε” το παιχνιδάκι που σου προσφέρει η ζωή και μάθε απ’ αυτό! Πάρε τις γνώσεις, φύλαξε τες, χαμόγελα και προχωρά!

Άνθρωποι θα έρθουν και θα φύγουν…

To Top