ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Κεικ με μαύρη και λευκή σοκολάτα από τον αγαπημένο σας μικρομάγειρα

Γράφει ο Γιώργος Ζιαντάρης / Κουζινο-καλλιτεχνήματα

Το αγαπημένο κεικ της μαμάς σε μια μικρή παραλλαγή με μαύρη και λευκή σοκολάτα.

Υλικά

  • 300 γραμμάρια αλεύρι
  • 1 και 1/2 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • 1 2 κουταλάκι του γλυκού
  • 180 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 gr ζάχαρη κρυσταλλική
  • 5 αυγά 5 αυγά
  • 120 ml γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σιρόπι βανίλιας οι 3 κουτάκια βανίλια σε σκόνη
  • 120 + 80 γραμμάρια κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 120 + 60 γρ κουβερτούρα λευκή ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα για κέικ 26 εκατοστά και την αφήνουμε στην άκρη
  • Βάζουμε το αλεύρι το baking powder και το αλάτι σε ένα μπολ τα ανακατεύουμε και τα περνάμε απο κόσκινο
  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο και το χτυπάμε με το φτερό μέχρι να αφρατέψει 4 με 5 λεπτά
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε 2 με 3 λεπτά ακόμα
  • Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά ενώ χτυπάμε προσέχοντας να απορροφηθεί καλά το ένα πριν ρίξουμε το επόμενο προσοχή αν τελικά μας δεν είναι στην ίδια θερμοκρασία μπορεί να φαίνεται ότι κόβει το μείγμα αλλά αυτό δεν πρέπει να μας ανησυχεί
  • Τελειώνοντας προσθέτουμε και τη βανίλια. Ανακατεύουμε καλά ανάμεσα σε κάθε προσθήκη αλλά όχι υπερβολικά

  • Ενώ ετοιμάζουμε το μείγμα μας λιώνουμε σε μπεν μαρί τα 120γρ από την κάθε κουβερτούρα
  • Μοιράζουμε το μείγμα από το κάδο του μίξερ στα δύο μπολ με τις λιωμένες κουβερτούρες και τα ανακατεύουμε με μαρίζ ώστε να ομογενοποιηθούν
  • Με ένα μεγάλο κουτάλι βάζουμε εναλλάξ κουταλιές από τα μείγματα της ζύμης στη φόρμα, μέχρι να γεμίσουμε όλη τη φόρμα και να τελειώσουν τα μίγματα
  • Με ένα μαχαίρι κάνουμε μερικές γραμμές στο μείγμα ενώνοντας το ένα με το άλλο, ώστε να γίνουν τα 《νερά》του κέικ
  • Ψήνουμε μία ώρα και 20 με 30 λεπτά μέχρι να βγαίνει καθαρό ένα μαχαίρι που βάζουμε μέσα
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε σε μία σχάρα να κρυώσει 15 λεπτά
  • Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε πάνω στη σχάρα αλλά 30 λεπτά
  • Λιώνουμε τις υπόλοιπες κουβερτούρες και διακοσμούμε το κέικ μας
To Top