ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Νούντλς (Noodles) αυγού με λαχανικά και κοτόπουλο από τον αγαπημένο σας μικρομάγειρα

Γράφει ο Γιώργος Ζιαντάρης / Κουζινο-καλλιτεχνήματα

Αυτή τη φορά όταν μπήκα  στην κουζίνα για να μαγειρέψω αποφάσισα να πειραματιστώ και να δημιουργήσω κάτι διαφορετικό και όχι τόσο συνηθισμένο. Έτσι έφτιαξα Νούντλς με κοτόπουλο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Εύκολα και γρήγορα, έχετε στο πιάτο σας καταπληκτικά noodles, που θα σας ταξιδέψουν στην Ασία!

Υλικά Συνταγής

  • 250 γραμ. noodles αυγού
  • 3 κ.σ σουσαμέλαιο ή ηλιέλαιο
  • 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 250 γραμ. μικρές φούντες μπρόκολο
  • 250 γραμ. μανιτάρια φρέσκα
  • 2 καρότα
  • 1 καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
  • 5 κ.σ teriyaki sauce
  • 2 κ.σ sweet chili sauce

Για το γαρνίρισμα

  • πράσινα φύλλα από 2 τρυφερά φρέσκα κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
  • λίγο σουσάμι
  • λίγα φιστίκια κάσιους ωμά

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο για τα νούντλς σε μικρές και λεπτές φέτες.

Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε φέτες και το καρότο με την πιπεριά σε μπαστουνάκια.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε γουόκ η σε βαθύ τηγάνι. Σοτάρουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το μπρόκολο, την πιπεριά και το καρότο. Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά επιπλέον.

Προσθέτουμε την teriyaki sauce και ανακατεύουμε. Σιγομαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά, και προσθέτουμε τη σάλτσα sweet chili.

Προσθέτουμε τα  noodles κι ανακατεύουμε τα υλικά.

Τέλος πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι, φιστίκια κάσιους και  ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι (τα πράσινα φύλλα μόνο)

Σερβίρουμε αμέσως τα noodles σε τέσσερα μπολ.

Για τα νούντλς

Βράζουμε μπόλικο νερό στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε τα noodles αυγού και βράζουμε 3 λεπτά. Tα πιάνουμε με μία λαβίδα, και όπως στάζουν, τα ρίχνουμε στο γουωκ με τα λαχανικά και το κοτόπουλο.

 

ΠΗΓΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ: argiro.gr
To Top