ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Καρμπονάρα με ντομάτα και κοτόπουλο δια χειρός Νίκης Μερκούρη

Γράφει η Νίκη Μερκούρη / σεφ / nikhmerkoyrh@hotmail.com / facebook address

Μια υπέροχη, κρεμώδη, καρμπονάρα με κοτόπουλο για το καθημερινό τραπέζι σας για όλη την οικογένεια, που σίγουρα θα απολαύσετε μικροί και μεγάλοι!

ΥΛΙΚΑ

  • 1 στήθος κοτόπουλο σε μικρούς κύβους κομμένο
  • 200 γραμ τυρί κρέμα
  • 500 γραμ σάλτσα ντομάτας
  • 200 γραμ κίτρινο τυρί γκούντα
  • 1 κρεμμύδι
  • λίγο κρασί λευκό ή κόκκινο
  • 1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι
  • λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα μακαρόνια, τα στραγγίζουμε και κρατάμε 1 ποτήρι από το νερό. Κόβουμε το κρεμμύδι, το σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει ώστε να γίνει διάφανο.

Προσθέτουμε το κοτόπουλο, σοτάρουμε και σβήνουμε με κρασί, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τη σάλτσα και αφήνουμε να βράσει για 5-8 λεπτά και ρίχνουμε το νερό που κρατήσαμε από τα μακαρόνια. Συνεχίζουμε με τυρί κρέμα στη σάλτσα το κίτρινο τυρί, ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και να λιώσουν τα τυριά.

Έχουμε λαδώσει τα μακαρόνια και ενώνουμε τη σάλτσα με τα μακαρόνια. Σερβίρονται ζεστά με μπόλικο τυρί και φρεσκοκομμένο πιπέρι.

Λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού για το σερβίρισμα θα έδινε άρωμα και χρώμα στο πιάτο μας !!

To Top