ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Αλμυρό Τσιζκεϊκ Με Γουακαμολε και Γαριδούλες δια χειρός Νίκης Μερκούρη

Γράφει η Νίκη Μερκούρη / σεφ / nikhmerkoyrh@hotmail.com / facebook address

Αλμυρό Τσιζκεϊκ έκπληξη!

Υλικά

Βάση

  • 200 γραμ κριτσίνια ολικής με σουσάμι
  • 120 γραμ βούτυρο

Κρέμα

  • 2 αβοκάντο ώριμα
  • 1/2 λευκό κρεμμυδι
  • 1 lime ξυσμα κ χυμο
  • 150 γραμ τυρί κρεμα
  • Αλάτι πιπερι
  • Λίγα φυλλα δυόσμου

Επικάλυψη

  • 150 γραμ γαριδουλες μικρές καθαρισμένες
  • 1/2 κ γ καρυ
  • Λίγα φρέσκα ντοματίνια baby
  • 3 κ σ sweet chili
  • Φυλλα δυόσμου

Εκτέλεση

Αλέθουμε τα κριτσίνια στο μούλτι. Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε στα κριτσίνια ανακατεύοντας καλά για να ποτισθούν με το βούτυρο. Στρώνουμε το μείγμα και το πατάμε καλά παντού να έχει το ίδιο πάχος παντού.

Σε φόρμα 25 εκ που να αφαιρείται το στεφάνι ή καλύτερα τοποθετήστε το στεφάνι στη πιατέλα που θα το σερβίρεται. Καθαρίζουμε τα αβοκάντο με κουταλάκι, αφαιρούμε το κουκούτσι και δεν το πετάμε, το φυλάμε γιατί αν το αλέσουμε μπορούμε να το προσθέσουμε σε σαλάτα γιατί είναι καθαρή βιταμίνη Ε.

Αλεθουμε το κρεμμύδι μαζί με το αβοκάντο να πολτοποιηθούν. Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα από τα lime αλάτι, πιπέρι και τέλος το τυρί κρέμα και δυόσμο ψιλοκομμένο. Ανακατεύουμε απαλά και καλά για να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας και να έχουμε μια ωραία κρέμα γουακαμολε. Την στρώνουμε πάνω από τα κριτσίνια και τα βάζουμε στο ψυγείο.

Βράζουμε τις γαρίδες με κάρι και ψιλοκοβουμε τα ντοματίνια στα τέσσερα. Ανακατεύουμε τις γαριδες με τα ντοματίνια κ το sweet chili. Τα στρώνουμε πάνω από την κρέμα γουακαμολε και τα βάζουμε πάλι στο ψυγείο.

Σερβίρουμε δροσερό με φύλλα δυόσμου. Μπορούμε να τα κάνουμε και ατομικά !!!
Καλή Επιτυχία

To Top