ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Μαστιχοτές μαρέγκες από τον αγαπημένο σας μικρομάγειρα!

Γράφει ο Γιώργος Ζιαντάρης / Κουζινο-καλλιτεχνήματα

Ο πιο εύκολος τρόπος για να φτιάξετε την πιο αφράτη και νόστιμη μαρέγκα.

Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη και σας την παρουσιάζω βήμα-βήμα αναλυτικά.

Καλή όρεξη!

ΥΛΙΚΑ

  • 150 γρ. ασπράδια αυγών (5 αυγά μέτρια)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη μαρέγκα χρειαζόμαστε ένα μίξερ και φροντίζουμε ο κάδος να είναι πεντακάθαρος.

Χτυπάμε με το σύρμα του μίξερ τα ασπράδια, το αλάτι και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε σε 10 δόσεις την κρυσταλλική ζάχαρη και περιμένουμε να αφρατέψει.

Μόλις αφρατέψει και γυαλίσει, δοκιμάζουμε λίγο από τη μαρέγκα για να δούμε αν έχει διαλυθεί τελείως η κρυσταλλική ζάχαρη. Αν δεν έχει διαλυθεί συνεχίζουμε για λίγο ακόμα το χτύπημα.

Όταν είναι έτοιμο το μείγμα προσθέτουμε και την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε για άλλα 10 δευτερόλεπτα στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.

Βάζουμε το μείγμα σε ένα κορνέ και σχηματίζουμε τις μαρέγκες μας σε ένα ταψί.

Για να είναι η μαρέγκες μας τραγανές τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100 °C για 2 ώρες.

Για να είναι μαστιχωτές τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 °C για λίγα λεπτά.

 

TIP: Προσοχή όταν σπάτε τα αυγά! Αν πέσει έστω και λίγος κρόκος δεν θα πετύχει η μαρέγκα σας. Καλό είναι επίσης τα αυγά να μην είναι πολύ φρέσκα. Όσο πιο φρέσκο το αυγό τόσο πιο δύσκολα ασπρίζει η μαρέγκα. 

ΠΗΓΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ: akispetretzikis.com
To Top