ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Χοιρινό Μελωμένο με Πουρέ δια χειρός Νίκης Μερκούρη

niki

Γράφει η Νίκη Μερκούρη / σεφ / nikhmerkoyrh@hotmail.com / facebook address

Υλικά

  • 2.1/2 κιλα χοιρινή σπάλα

Για τη Μαριναδα

  • χυμό από 3 πορτοκάλια
  • χυμό από 1½ λεμόνι,
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι και 1 λεμόνι
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλ. λευκό κρασί
  • 2κ σ μελι
  • 1 κ.γ. ρίγανη ξερή
  • 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια γάστρα που χωράει το χοιρινό κρέας βάζουμε τα υλικά της μαρίναδας και γυρνάμε το κρέας. Το μαρινάρουμε για 4 ώρες και μετά ψήνουμε για δυο ώρες στους 180 βαθμούς.

3

Για τον Πουρέ

  • 1 κιλό πατάτες βρασμένες
  • 80 γράμ βούτυρο
  • 1/2 φλυτζάνι γάλα
  • 1 φλυτζάνι τυρί τριμμένο πεκορινο
  • Αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

Λιώνουμε τις πατάτες με βούτυρο, γάλα, τυρί, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με τη μελωμενη σάλτσα του χοιρινού.

2

Αφήστε το σχόλιο σας

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top